< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kuncze az általuk bezárt OPNI-ba küldené a KDNP-seket

| Mobile | RSS

Kuncze az általuk bezárt OPNI-ba küldené a KDNP-seket

2013. július 31. | 1 Hozzászólás | Közélet

Kuncze az általuk bezárt OPNI-ba küldené a KDNP-seket

Kuncze Gábor az ATV stúdiójában reagált a KDNP közleményére, amelyet az SZDSZ megszűnése kapcsán adott ki a Kereszténydemokrata Néppárt.

Nem Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon az SZDSZ szellemi örököse – mondta el Kuncze Gábor, a liberális párt egykori elnöke az ATV-ben. A politikus mindezt a KDNP közleményére reagálva mondta el, amelyet szerinte a Fidesz sajtóosztálya írt. Kuncze elsorolta a kereszténydemokraták választási eredményeit is, ebből arra a következtetésre jutott, hogy 1998-as és 2002-es eredményét követően mérni sem lehet a KDNP támogatottságát, Semjén Zsoltot pedig a Fidesz zsebéből kikandikáló embernek tartja. „Ők valójában nem nagyon léteznek, ők azért kellettek, hogy rányomják a keresztény pecsétet a Fidesz igazolványára” – fogalmazott Kuncze, aki szerint undorító dolog egy politikai ellenfél megszűnése kapcsán örömtáncot lejteni, különösen nem ilyen alpári stílusban.

A korábbi belügyminiszter a „révészmártíriuszozás” kapcsán elmondta, hogy 2006-ban puccskísérlet zajlott, a rendőrség tette a dolgát, „igaz, egyes rendőrök követtek el olyan cselekményeket, amelyekkel túlmentek a számukra megengedett eszközrendszeren”. Az OPNI bezárása kapcsán úgy fogalmazott a liberális politikus: tényleg bűn volt lakatot tenni az intézetre, mert azok, akik a KDNP közleményét írták, találtak volna egy helyet, ahol helyükön kezelik a kommünikéjüket, meg őket is.
Kuncze: Bajnai felhagyott ezzel

Kuncze szerint a szabad demokratákat azért büntették meg a választók, mert érintettek voltak a Tocsik-ügyben, és mert nem tudták elmagyarázni, hogy mik az ő törekvéseik, és mit tudtak megvalósítani belőle. Később pedig olyan belső ellentétek feszítették az SZDSZ-t az egykori elnök szerint, amelyekből törvényszerűen fakadt a későbbi eredménytelenségük.

2014 kapcsán pedig elmondta: nehéz megmondani, kire szavazhat egy liberális választó. Úgy látja, hogy a felszínen egyetért az MSZP és az Együtt 2014–PM, de a háttérben szerinte abban érdekeltek, hogy egyéni ambícióiknak megfelelően külön induljanak, s ez Kuncze szerint nem hoz többletszavazatot, mert a választók ma nem látnak erőt az ellenzéki oldalon. A politikus szerint nem a rezsicsökkentéssel és ellenségképpel kell versenyezni majd, hanem a Fidesz által megsértetteket kell megszólítani, és nekik kell megígérni, hogy ez egy más ország lesz, ahol a mutyiknak vége. Szerinte Bajnai korábban erről beszélt, de úgy látja, hogy mára már felhagyott ezzel.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 1120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: