< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vizes VB Remek délelőtt Barcelonában

| Mobile | RSS

Vizes VB Remek délelőtt Barcelonában

2013. július 31. | hozzászólás | Sport

Három úszónknak sikerült, egynek sajnos nem – ez a mérlege a szerda délelőtti programnak a Palau Saint Jordi uszodában. Délután Cseh Lászlónak, Hosszú Katinkának, Jakabos Zsuzsannának drukkolhatunk.

A nap első számában, a női ötven méteres hátúszásban nem volt magyar induló, ám az időeredmények miatt ez a verseny is érdekes: minimum 28,60 másodperc kellett ahhoz, hogy valaki bejusson a délutáni középfutamba (a legjobb 16 közé). A selejtezőben két kínai versenyző érte el a legjobb eredményt, név szerint Fu Juan-Hui (27,55) és Zsao Jing (27,81).
Gyorson nem sikerült

Ezt követően került sor a 100 méteres férfi gyorsúszás előfutamaira, ahol Takács Krisztián volt érdekelt, mégpedig az utolsó, kilencedik futamban. A magyar „sprinternek” azonban ma nem jött össze a jó eredmény, ugyanis 49,70 másodperccel (az elsőtől 2 másodperccel elmaradva) mindössze a 24. helyen végzett. A kvalifikáció győztese az ausztrál sztár, James Magnussen volt 47,71-gyel.
Vesztesből győztes
Nincs könnyebb és felemelőbb, mint a folyamatos sikerből építkezni. Egészen addig, amíg a sikersorozat tart. Ha egyszer azonban vége szakad, az örökös győztes nem tudja, miként lehet nemcsak túlélni, elviselni, hanem fel is dolgozni a vereséget.
Most jön a java!

A csattanó azonban a reggeli program második felére maradt: két olyan szám előfutamai következtek, ahol jogosan éremszerzésben (akár a legfényesebb fajtából…) A 200 méteres női pillangóúszásban két magyar versenyzőért is szoríthattunk. A hétfőn 200 vegyesen világbajnoki címet szerző Hosszú Katinka és az ugyanebben a számban hatodik helyet elérő Jakabos Zsuzsanna is magabiztosan jutott a középdöntőbe. Katinka a 2. időt érte el 2:07,51-gyel, míg Zsuzsa az ötödik helyen végzett (2:07,87). A leggyorsabb délelőtti idő a spanyol Belmonte Garcia nevéhez fűződik, aki 2:07,21 alatt teljesítette a távot. Természetesen mindkét magyar esélyes a döntőbe jutásra, melyet csütörtök este rendeznek majd.

A program zárásaként jött a 200 méteres férfi vegyesúszás, benne természetesen Cseh Lászlóval, aki a harmadik futamban úszott zseniális 1:57,70-es időt, és ezzel megnyerte a délelőtti selejtezőt. Mögötte a japán Koszuke Hagino végzett.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 1114 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: