< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ma dönthet Orbán az új NMHH-elnökről

| Mobile | RSS

Ma dönthet Orbán az új NMHH-elnökről

2013. augusztus 14. | hozzászólás | Közélet

Ma dönthet Orbán az új NMHH-elnökről

Ma kiderülhet, hogy ki lesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új elnöke. Információink szerint Lázár János miniszterelnökségi államtitkár hétfőn délután találkozott a jelölési folyamatba bevont szakmai szervezetekkel, és a 20 perces “egyeztetésen” úgy fogalmazott: a miniszterelnök 48 órán belül meghozza a döntést.

Miután a szakmai szervezeteket a médiatörvény módosítására hivatkozva másodszor kérte Lázár Jánoson keresztül Orbán Viktor miniszterelnök arra, hogy ajánljanak megfelelő embert a hatóság elnöki posztjára, az államtitkár az egyeztetésen csak felolvasta az ajánlott neveket.

Hivatalosan most hangzott el először Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő neve, akit – információink szerint – a Diákújságírók Egyesülete ajánlott. Új jelöltként merült fel Tirts Tamás, aki az Országos Rádió- és Televízió Testület kereszténydemokrata delegáltja volt. Többen Karas Mónika médiajogászt ajánlották, de a már ismert nevek is elhangzottak. Vannak, akik Koltay Andrást, illetve Auer Jánost, a médiatanács tagjait látnák szívesen, mások Böröcz Istvánt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatóját nevezték meg.

Elhangzott Szabó László Zsolt, az Alap vezérigazgató-helyettesének, illetve Szabó Lászlónak, volt fideszes médiakurátornak, majd a közmédia szóvivőjének a neve, illetve Körmendy-Ékes Juditot, az ORTT egykori elnökét is javasolták. Információink szerint a médiahatóságnak és a médiatanácsnak nem ugyanaz lesz az elnöke.

M.J. / Népszava

Leave a Reply 231 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: