< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nyugodt szívvel fekhet be Orbán Viktor a kórházba

| Mobile | RSS

Nyugodt szívvel fekhet be Orbán Viktor a kórházba

2013. augusztus 25. | hozzászólás | Közélet

Nyugodt szívvel fekhet be Orbán Viktor a kórházba

Nemcsak a fertőzéketől, a kíváncsiskodóktól és az esetleges atrocitásoktól is védik az állami vezetőket a magyar kórházakban – számolt be a Blikk.

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úti klinikai tömbjében egy zárt udvari bejárathoz hajthat Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök vagy bármelyik miniszterünk szolgálati autója akkor is, ha csak járóbeteg-ellátásra érkeznek – írja a Blikk.

Onnan közvetlenül megközelíthető az a külön részleg, ahol ellátják őket. A kórterem jól védhető; golyóálló ablaküvegei vannak, külön mosdója és vécéje, sőt még páncélszekrénye is, ahol az állami vezetők leleteit tárolni tudják.

A részlegben kétféle VIP-kórterem van. Az egyik egyágyas, tévés-telefonos, saját fürdőszobás. A másik ennél is nagyobb kényelmet kínál, és nyilván főképp a kormányfőnek vagy az államfőnek van fenntartva: ennek lezárható előtere és fogadószobája is van, sőt 12 ember befogadására alkalmas, tévés-videós-internetes tárgyalóval. Tehát akár kormányülést is lehetne ott tartani. Rendkívüli esetben plusz betegággyal bővíthető az egység, ahol egyébként a kormányőröknek is ki van alakítva egy szolgálati helyiség külön illemhellyel.

Mindez szerepel abban a megállapodásban, amelyt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és a Semmelweis Egyetem kötött az állami vezetőknek kijáró, kiemelt egészségügyi ellátásról.

Mint ismeretes, jelenleg 311 állami vezetőnek jár soron kívüli, ingyenes VIP orvosi ellátás: nemcsak az első vonalbelieknek, de a különféle intézmények, hivatalok vezetőinek vagy a kormánybiztosoknak is. A KIM a Honvédkórházzal és a SOTE-val kötött szolgáltatási szerződést, ott vehetnek igénybe a jogosultak választásuk szerint orvosi ellátást.

A SOTE és a Honvéd egyébként ugyanazt vállalják: soron kívüli járóbeteg-szakellátást, szűrővizsgálatokat, kiemelt ambulanciát, fekvőbeteg-ellátást, de ők adják a balatonőszödi kormányüdülőben is az orvosi szolgálatot.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: