< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A hajléktalanokat kitiltanák Budapest központjából

| Mobile | RSS

A hajléktalanokat kitiltanák Budapest központjából

A budapesti önkormányzat kitiltaná a hajléktalanokat a parkokból, a hidakról vagy az aluljárókból is.

Kiszorítaná a hajléktalanokat a fővárosi önkormányzat Budapestről – írja a Népszabadság, amely szerint már el is készült az erre vonatkozó rendelettervezet munkaanyaga.

A tervezet jogellenesnek minősítené az életvitelszerű tartózkodást meghatározott közterületeken, összesen másfél oldalon keresztül sorolják a tiltott zónákat. A munkaanyag alapján szabálysértés hajléktalanok nem lehetnek a fővárosi tulajdonú főutakon, parkokban, hidakon, aluljárókban, a közösségi közlekedési járművek megállóiban, a világörökség területén (tehát a Budai Várban és a Belváros jelentős részén, valamint a Duna-parton), az oktatási és egészségügyi intézmények 50 méteres körzetében.

Tarlós István főpolgármester a Kossuth Rádióban korábban azt mondta, hogy a következő hónapokban alkotnak rendeletet a hajléktalanokról. „Két dolgot akarunk: emberséges hajléktalanpolitikát és rendet a városban. Budapestnek nem az a feladata, hogy anarchikus állapotokat támogasson, és egyedül oldja meg az ország hajléktalanproblémáját, képtelen ötletekkel fűszerezve” – mondta.
forrás:origo.hu

Leave a Reply 229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |