< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Fazekas azeri kollégájával találkozott

| Mobile | RSS

Fazekas azeri kollégájával találkozott

Fazekas Sándor az azerbajdzsáni miniszterhelyettessel tárgyalt a Kaposvári Állattenyésztési Napokon, tudatta közleményben a vidékfejlesztési tárca.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Kaposvári Egyetem rendezvényén fogadta Bahram Alijevet, az Azerbajdzsáni Köztársaság mezőgazdasági miniszterhelyettesét.

A Kaposvári Állattenyésztési Napok idei díszvendége az Azerbajdzsáni Köztársaság. Az ünnepélyes megnyitón a díszvendég delegáció nevében beszédet mondott Bahram Alijev, majd a megnyitót követően körbejárta a kiállítást Fazekas Sándor, Szávai Ferenc rektor, valamint Szita Károly polgármester vezetésével.
A Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében létrejött kétoldalú miniszteri találkozón a felek megvitatták a két ország közötti kapcsolatok, valamint a két tárca együttműködésének fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket.
A találkozón szóba került az egyetemek és kutatóintézetek közötti együttműködési lehetőségek elősegítése, melynek jó példája a Kaposvári Egyetem és annak azeri partneregyeteme közti kapcsolat. Kiemelt témája volt a találkozónak az agrárkereskedelem fejlesztése, különös tekintettel a GMO mentes, valamint a biotermékekre.

A felek felvetették egy magyar-azerbajdzsáni üzletember találkozó megszervezését is, mely szintén elősegítené az országok közötti gazdasági kapcsolatok fejlődését. A miniszterek egyetértettek az élelmiszerpazarlás elleni fellépés szükségességében is.

Kiadó: Vidékfejlesztési Minisztérium
– See more at: http://www.magyarhirlap.hu/fazekas-azeri-kollegajaval-talalkozott#sthash.xLpdQrxH.dpuf

forrás:magyar hirlap.hu

Leave a Reply 960 megnézve, 1 alkalommal mai nap |