< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: SAJTÓMEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

SAJTÓMEGHÍVÓ

2013. augusztus 31. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. Az őrsprogram újabb állomása a Heves megyei Füzesabony.

A rendezvény időpontja: 2013. szeptember 2. (hétfő) 10:00

A rendezvény helyszíne: Füzesabony, Hunyadi u. 39.

A rendezvény után Dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, Csontos Ambrus tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Dr. Balás István, a megyei kormányhivatal főigazgatója és Gulyás László, Füzesabony polgármestere nyilatkozik a sajtó megjelent képviselőinek.

A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,

egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2013. augusztus 30.

Petróczi Tímea tű. őrnagy

szóvivő

Leave a Reply 2609 megnézve, 1 alkalommal mai nap |