< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Délen esik a legtöbbet

| Mobile | RSS

Délen esik a legtöbbet

2013. szeptember 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Itt-ott akár 40 milliméter eső is eshet az ország déli felén egy délről érkező melegfront miatt. Délnyugaton lesz hidegebb idő.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb az északi-északkeleti határvidéken süt ki rövid időszakokra a nap. Sokfelé valószínű újabb ismétlődő eső a Szombathely-Debrecen vonaltól délre.

A déli megyékben további jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. Területi átlagban 20 mm körüli eső valószínű, de lokálisan több mint 40 mm is hullhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A sok eső miatt Baranya, Somogy és Zala megyére adott ki első szintű figyelmeztető előrejelzést az OMSZ; részletes csapadéktérképünket itt találja.

Többfelé megélénkül az északkeleti szél, főként az Észak-Alföldön meg is erősödik, emiatt egy-két fokkal még hűvösebbnek tűnik az idő.

A csúcshőmérséklet 10 és 18 Celsius-fok között alakul, délnyugaton lesz a hidegebb. Késő este 8 és 13 fok közé hűl a levegő, majd kedd hajnalra 2-10 fokra csökken a hőmérséklet.

A borongós-esős időt egy délről érkező melegfront okozza. A fronthatás ronthatja a közérzetet, erős fejfájást, migrént is okozhat. Nőhet a reakcióidő, csökkenhet a koncentrációs képesség, erre tehát érdemes külön figyelniük a közlekedőnek.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 643 megnézve, 1 alkalommal mai nap |