< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ledöntötték Orbán Viktor szobrát

| Mobile | RSS

Ledöntötték Orbán Viktor szobrát

2013. szeptember 30. | 1 Hozzászólás | Közélet

A Clark Ádám téren állította fel a Szolidaritás mozgalom a kormányfő szobrát. Le is döntötték, majd az Operánál kis megemlékezést tartva a Terror Háza Múzeum elé vitték.

A Szolidaritás mozgalom demonstrációjának résztvevői ledöntötték a Clark Ádám téren Orbán Viktor általuk felállított szobrát. A Lánchídon mentek át Pestre vállukon a szoborral, céljuk az Andrássy út és a Terror Háza Múzeum. Az Opera előtt pár percre megálltak, hogy saját megfogalmazásuk szerint megemlékezzenek a Magyar Köztársaság eltörléséről – jelentette a Hír24 helyszíni tudósítója. Ide kattintva felevenítheti, mi történt tavaly januárban az Operában és környékén.

A korábbi tervekkel ellentétben a demonstrálók nem mentek el a Hősök teréig, a megmozdulás véget ért az Andrássy út 60. előtt, miután elhelyezték OrbánViktor szobrát a Terror Háza Múzeumnál. A mozgalom társelnöke, Kónya Péter hangsúlyozta: a 2014-es választások után a múzeumban szobát rendeznek be Orbán Viktor terrorjának emlékére. Ezután bejelentették a demonstráció végét. A tömeg békésen, rendzavarás nélkül kezdett oszlani.

Munkatársunk szerint aClark Ádám téren mintegy 1000 ember gyűlt össze a 15 órára meghirdetett tüntetésre. A szobor lepel alatt várta a beszédek végét, hogy leleplezése után le is döntsék. Kónya Péter lapunknak úgy fogalmazott: rövidebb ideig áll Orbán Viktor szobra, mint ameddig Havas Henrik államtitkár volt.

Az eseményen jelen volt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, aki szerint Magyarországnak új kiegyezésre van szüksége, de nem Orbán Viktorral, hanem egymással. Ha győznek 2014-ben, ismét alapelvvé teszik, hogy a többség kötelessége segíteni azokat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni magukról. A segítségre szorulók kötelessége pedig törekedni arra, hogy kilábaljanak nehéz helyzetükből – tette hozzá. Az egyik felszólaló, a rapper Dopeman szerint a magyarok legnagyobb ellensége nem a miniszterelnök, hanem az apátia. Orbán Viktorról az a véleménye, hogy egy pofátlan ember, aki azt hiszi, mindent megtehet.

A Szolidaritás mozgalom vasárnap 15 órára hirdette meg akcióját D-day 2.0 – A döntés napja címmel. “Itt az idő. A Szolidaritás mozgalom két évvel ezelőtt partra szállt egy megszállt, megosztott, elfáradt, országban azért, hogy egy egységes ellenzék végre valódi eséllyel vehesse fel a harcot az Orbán-rezsim ellen. Most – miután az ellenzéki összefogás körvonalazódni látszik – az a dolgunk, hogy újra az utcára hívjuk a rendszer ellenzékét: az átlag magyar állampolgárt!” – írják Facebook-oldalukon.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 1007 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: