< Böngészés > Főoldal / Irodalom, Közélet / Blog article: Baksi Pista bácsi leveles ládája…

| Mobile | RSS

Baksi Pista bácsi leveles ládája…

2013. október 19. | 1 Hozzászólás | Irodalom, Közélet

Baksi Pista bácsi leveles ládája…

Már rég nem találkoztam az öreg barátommal. Gondoltam beteg vagy fontos elintézni valója lehet. Igaz – mostanság hallottam- a teendői igencsak lefoglalják az öreget. Az unokákra is vigyázniuk muszáj, mivel így hozta a sors. Szeretem a véleményét, az észrevételeit, kritikáit, mivel látom benne az erőt, s nem beszélve a fényt! Mindenről van véleménye. Az észrevételei helytállóak, mintha nem is Baksi lenne! Kezdetben rákérdeztem hol született… A stílusa, a jelleme felejthetetlen számomra, mivel kilóg a többi bennfentesektől. Ez olyan, mint a Pipás Pista… akinek a történetét, kamasz koromban olvastam. A novella végén derült ki: – Nő volt az illető! Na, ilyen kakukktojás a falu is.

Minden egy emberről szól! Baj csak az: – minden közpénzekből csepereg… ezt nevezi Pista bátyám eső effektusnak. Tudtam – előbb-utóbb tanulok tőle! Az élet iskolája többet ér, mint a piaci károgás, valamint a zsebből át vakarom a tökeimet. Ezek az emberek a piac sarkán játsszák az agyukat a többiek előtt; – na, mit vettél, mit tudtál összehozni, szerelgetsz még te segédmunkás… aki úgy viselkedik, ahogy a vállalkozók szokták. Az ilyeneket hívom én szaros gatyát kifordítva viselőknek! Ilyen s ehhez hallható kérdések hallatszanak a kereslet-kínálat szegmense felől. – tájékoztatott Pista bácsi.

Később, érdeklődött a NAIH határozatainak megválaszolása felől. Ez időhúzás Baksi módra! Ám mit várt ezektől…
Jobban jár, ha bíróságon keresztül érvényesíti a törvényt. Lássa Kisteleki hivatal is elbukva…

Pista bácsi!

Az idő nekem dolgozik… az ügyek folyamatban vannak… a bíróság, az Állami Számvevőszék is tájékoztatva lesz, természetesen a társszervek is.
– Látta a hírmondót? Mi a véleménye a tartalomról? Búza lett a szerkesztő! Hahotázik a falu, ám mindenki tudja… a miértet! Továbbra is az a gyerek… tudja!
– Én ne tudnám.
– Hallotta, jogsegélyszolgálat alakult! Kibuggyant belőle a plusz… ez is a Búzát fogja védeni közpénzen. Mért kell oda bejelentkezni!- maga tudja? Egy jogásznak tudnia kell mindenre válaszolni, ha már együttműködési szerződést kötöttek az önkormányzattal. Arra kíváncsiak ki fog jelentkezni s milyen problémával. Közel a választás. De hagyjuk a politikát,

Baks mindig ilyen volt! Az őszinteség messze elkerülte e környéket. Remélem ,a változás szele, nem megérinti, hanem elsöpri e hivatalt.

Az ellenzéket nem lehet hallani! Várjuk a Búza vagyonnyilatkozatát s a többiekről nem is beszélve.
– A pályázatokról s annak nyilvánosságáról mi a véleménye?
– Van véleményem… most nem írom le! Nem AKAROM előnyhöz juttatni Timurt és csapatát.
– Az erő váratlanul fog lecsapni? Remélem, úgy járnak, mint a szomszédok Ferije… munkanélkülivé váltak a nyomdászok.

Bízzunk Isten jóindulatában! Villámai már csapkodják a püspökségeket, aminek füstje már elérte a Vatikánt is!

2013.október 19

-oil-

Leave a Reply 4049 megnézve, 1 alkalommal mai nap |