< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Eljárás indult a lánchídi molinó kifeszítői ellen

| Mobile | RSS

Eljárás indult a lánchídi molinó kifeszítői ellen

2013. október 31. | hozzászólás | Közélet

Garázdaság miatt két emberrel szemben indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) V. kerületi kapitánysága a csütörtök hajnalban a Lánchídra kifeszített molinó ügyében – közölte a rendőrség az MTI megkeresésére.

Az Együtt-PM korábban közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a hídra pártszövetségük aktivistái feszítették ki a molinót, amelyen az volt olvasható: “Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!” A szövetség szerint aktivistáik úgy rakták ki a molinót, hogy az ne akadályozza a Lánchíd forgalmát.

Hozzátették: az akció annak a “magyarvagyok” című, online kampánynak a része, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i ünnepi beszéde miatti felháborodás után indított a szövetség.

Az Együtt-PM a közleményben úgy értékelte, hogy a kormányfő ünnepi beszédében az ő politikájával egyet nem értő magyarok tömegét “kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül”.

Mint írták: “az Együtt-PM szövetség szerint Orbánország nem egyenlő Magyarországgal, a Fidesz hívei pedig nem egyenlők a nemzettel. Mi mindannyian magyarok vagyunk, legyünk bármely pártnak a hívei.” Az Együtt-PM aktivistái erre akarták felhívni a figyelmet a molinóval – tették hozzá.

A molinó eltávolításának idejére a rendőrség lezárta a Lánchidat, így ez idő alatt a 16-os és a 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedett.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 641 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: