< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Újraindul a közvetlen vasúti forgalom Budapest és a montenegrói tengerpart között

| Mobile | RSS

Újraindul a közvetlen vasúti forgalom Budapest és a montenegrói tengerpart között

Újraindul a közvetlen vasúti forgalom Budapest és a montenegrói tengerpart között

A Budapest és a montenegrói tengerpart között a jövő nyáron újra meginduló közvetlen vasúti összeköttetés is téma volt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Branimir Gvozdenovic montenegrói fenntartható fejlődési és turisztikai miniszter csütörtöki budapesti tárgyalásán.

A politikusok megbeszélésén a két ország közötti energetikai, környezetvédelmi, közlekedésügyi és turisztikai együttműködésről volt szó – közölte Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a felek egyeztettek az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részvételéről a montenegrói villamosenergia-rendszer modernizálásában és bővítésében, valamint bevonásáról az elektromos távvezetékek építésébe. Megállapodtak továbbá abban, hogy a Budapest-Belgrád-Bar vasútvonal felújításával kapcsolatban közösen folytatják a tárgyalásokat a kínai fejlesztési források bevonása érdekében.
Fotó: Botár Gergely

Az államtitkár és a miniszter arról is tárgyalt, hogy bevonják a Magyar Vízipari Klaszter cégeit montenegrói vízügyi beruházásokba, valamint arról, hogy november végén Podgoricában magyar-montenegrói építőipari és infrastrukturális találkozót szerveznek a montenegrói infrastrukturális fejlesztésekbe való magyar vállalati bekapcsolódás érdekében – közölte a sajtófőnök.

(MTI)

Leave a Reply 699 megnézve, 1 alkalommal mai nap |