< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Mesterházy kulturáltan beszólt Ádernak: Ne csak a Fidesz

| Mobile | RSS

Mesterházy kulturáltan beszólt Ádernak: Ne csak a Fidesz

Levelet írt az MSZP elnöke Áder Jánosnak. Mesterházy Attila arra kéri a köztársasági elnököt, ne csak a Fideszt hozza helyzetbe, ha megvan már az országgyűlési választások időpontja, tegye azt közkinccsé.

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Legutóbbi találkozásunk alkalmával Köztársasági Elnök úr arról tájékoztatott, hogy a 2014-es országgyűlési választások pontos időpontjáról egyeztetést kezdeményez valamennyi parlamenti párt vezetőjével, még döntésének meghozatala előtt. Ezen javaslatát hasznosnak és fontosnak tartottam.

Mint Ön is tudja, egy párt számára a felkészülés szempontjából nem mindegy, hogy melyik hónap mely napján lesznek a választások. Különösen igaz ez a mostani helyzetre, amikor új szabályok, új feltételek szerint kell a kampányt tervezni. Ugyanakkor kormánypárti politikusok egymástól független megnyilatkozásaiból arra következtetek, hogy a választások időpontja előttük már ismert.

Amennyiben a feltételezésem helytálló, az stratégiai előnyt biztosít a kormányzó pártoknak. Ezért tisztelettel kérem Önt, hogy mielőbb tisztázza a helyzetet és tegye egyértelművé, továbbra is igényt tart-e a pártokkal való érdemi konzultációra végső döntésének meghozatala előtt, vagy ez a döntés a Fideszben már megszületett, és csak az Ön általi kihirdetésre vár. Ha ez utóbbi igaz, akkor viszont lebegtetés helyett, kérem, mielőbb hivatalosan is jelentse be, hogy ne csak a Fidesz, hanem a többi választásokon induló párt is tervezni tudja a kampányát.

forrás:népszav online.hu

Leave a Reply 1706 megnézve, 1 alkalommal mai nap |