< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény: A hazai munkaerőpiacot érintő felzárkózási

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény: A hazai munkaerőpiacot érintő felzárkózási

2013. november 21. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

sajtóközlemény

A hazai munkaerőpiacot érintő felzárkózási fejlesztési lehetőségekről beszélt Garai Péter

Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára 2014–2020-as fejlesztési ciklus a hazai munkaerőpiacot érintő lehetőségeiről, kereteiről tartott előadást a VI. munkaerő-piaci műhely konferencián.

A konferencia célja az volt, hogy a szakmai előadók segítéségével a résztvevők áttekintsék a társadalmi felzárkózás területén zajló kormányzati erőfeszítéseket, értékeljék az eddigi eredményeket, programokat. A helyettes államtitkár felvázolta a 2014–2020-as fejlesztési időszakra való felkészülés lehetőségeit, megismerjék a konkrét módszertani eszközöket, továbbá, hogy a humán szolgáltatások területén tevékenykedő különböző civil és állami szervezetek, valamint cégek lehetőséget kapjanak a szakmai egyeztetésekre.

Garai Péter beszámolt az államtitkárságnak a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában vállalt munkájáról, ezen belül részletesen érintve a munkaerőpiacot érintő kérdéseket. Tájékoztatást adott a Szociális földprogram jelenlegi eredményeiről, a közmunkával való összekapcsolásáról, illetve a munkavállalást segítő további képzésekről, programokról.

Budapest, 2013. november 20.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Leave a Reply 742 megnézve, 1 alkalommal mai nap |