< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Csak heteket nyert” a józsefvárosi piac

| Mobile | RSS

“Csak heteket nyert” a józsefvárosi piac

2013. november 22. | hozzászólás | Közélet

“Csak heteket nyert” a józsefvárosi piac

A józsefvárosi piacot üzemeltető cég november elején a bérleti szerződés felmondását kezdeményező MÁV Zrt. ellen keresetet adott be a bíróságon, így véleményük szerint a szerződés nem szűnt meg, ezért a piacot nem üríthetik ki. Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere szerint a bezárásról szóló döntésen ez nem változtat.

Csütörtök délelőtt a MÁV emberei és sok rendőr is megjelent a józsefvárosi piacnál. A MÁV megpróbálta visszafoglalni a területet.

A józsefvárosi piac helyszíne ugyanis a MÁV tulajdonába tartozik. A Komondor Kft. évek óta bérli azt, ők adják ki az árusító helyeket. A cég és a MÁV közötti szerződést indoklás nélkül bármelyik fél 150 napos határidővel felmondhatja. Ezt meg is tette a MÁV júniusban, csütörtökön jár le a felmondási határidő. A Komondor Kft. azonban bírósági úton támadta meg a szerződés felmondását, mely szerintük így jogilag nem szűnhetett meg, tehát a 150 napos felmondási határidő sem lépett még életbe.

Néhány hetet nyerhetnek a józsefvárosi piac bérlői azzal, hogy megtámadták a bíróságon a bérleti szerződés felmondását, de a bezárásról szóló döntésen ez nem változtat – mondta Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján. A polgármester hangsúlyozta, hogy a Négy Tigris piacon senki nem volt biztonságban, a kispénzűeket becsapták és a statisztikák szerint is számos bűncselekmény történt a területen, ezért kezdeményezte a VIII. kerületi önkormányzat a piac bezárását.

Tudósítónk beszámolója szerint a csütörtök délelőtt a helyszínre érkeztek a MÁV Zrt. képviselői, akik felszólították a Komondor Kft.-t, hogy adja vissza a területet. Erre nem voltak hajlandók, a piac bejáratát elállták, a cég ügyvédje pedig közölte a MÁV illetékeseivel, hogy bírósági keresetet adtak be, ezért a felmondási idő még nem lépett életbe.

A MÁV képviselői jegyzőkönyvbe vették az esetet, majd közölték, hogy a mai napon még intézkedéseket fognak tenni arra, hogy a területen az áramszolgáltatást kikapcsolják.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: