< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ötezer forintért libázták Bajnait a közmunkások

| Mobile | RSS

Ötezer forintért libázták Bajnait a közmunkások

Nyírbátor – Az Együtt-PM szerint ötezer forintot ajánlottak fel közmunkásoknak azért, hogy Bajnai Gordon ellen tüntessenek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban – a szervezet szerint ezt egy általuk Kislétán készített, az internetre is feltöltött videofelvétel bizonyítja. Madácsi Imre, Kisléta fideszes polgármestere visszautasította a vádat, és szerinte fennáll a gyanú, a videó szereplői pénzért nyilatkoztak.

Az Index vasárnap számolt be arról, hogy az Együtt 2014 állítása szerint néhány kislétai közmunkás ötezer forintot kapott azért, hogy libákkal a kezében tüntessen Bajnai Gordon ellen Nyírbátorban. A portál azt írta, hogy a párt egy másfél perces videót töltött fel az internetre, amiben két ismeretlen, “kikockázott” férfi mesél az esetről. Rácz Krisztina, az Együtt-2014 sajtófőnöke azt mondta az Index-nek, hogy a felvételt kamerával rögzítette egyik aktivistájuk.

Az M1 Híradónak Kisléta fideszes vezetője viszont leszögezte, hogy ő senkinek nem ajánlott pénzt. A polgármester, arról is beszámolt, hogy kész jogi lépéseket tenni az ügyben. A műsor kereste Nyírbátor szocialista polgármesterét is, de őt nem sikerült utolérniük.

Rácz Krisztina és a felvétel készítője – aki azt kérte az Indextől, hogy ne árulják el a nevét – a videó készítésének körülményeit úgy írták le, hogy Bajnai Gordon csütörtökön Kislétára látogatott, ahol délelőtt 11-kor romafórumon vett volna részt. A helyszínt visszamondták — hogy miért, azt nem lehet pontosan tudni —, de Bajnai Gordon úgy döntött, hogy ettől függetlenül ellátogat a romagyilkosságok egyik áldozatának sírjához, és beugrik az áldozat családjához is.

A program szerint Bajnai a délután 15 órakor esedékes temetői látogatás után 16 órakor egy nyírbátori program vendége volt, ahol a szocialisták vezetőjével, Mesterházy Attilával együtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyéni képviselőjelölteket mutatták be. A másfél perces videó az Együtt-2014 szerint 15 óra előtt, a kislétai temető bejáratánál készült, miután a politikus érkezésére készülődő Együtt-PM stábhoz odalépett egy férfi cigarettát kérni – közölte az Index. Amikor kiderült, hogy a stáb Bajnait várja, a férfi elmesélte, hogy neki és néhány társának felajánlották, hogy kapnak fejenként 5000 forintot, ha vállalják, hogy libával a kezükben várják a 16 órára érkező exkormányfőt Nyírbátorban.

forrás:amerikai népszava online

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |