< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Sok Fidesz-vezető tudott az adócsalásokról((((( Viele Fidesz könnte zu Steuerbetrug führen

| Mobile | RSS

Sok Fidesz-vezető tudott az adócsalásokról((((( Viele Fidesz könnte zu Steuerbetrug führen

Sok Fidesz-vezető tudott az adócsalásokról

Az Együtt–PM aktivistáinak plakátragasztásos demonstrációját a rendőrség szakított félbe FOTÓ: NÉPSZAVA

Egyre több fideszes vezetőről derül ki, hogy Horváth András, az adóhivatal egykori alkalmazottja kérte a segítségét a gigantikus adócsalás-elleplezési ügy feltárásában. A korábban a Fidesz-ben politizáló Horváth főnökei után Rogán Antaltól, Révész Máriusztól, Lázár Jánostól, Cséfalvay Zoltántól, Varga Mihálytól is segítséget kért, de hiába – állítja. A kormánypárt megakadályozta, hogy egy parlamenti albizottság tegnap hivatalosan meghallgassa a volt NAV-ost, ám konzultációként sor került az ülésre.

Nem igaz, amit Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő állít, hogy ha meg is hallgatná egy országgyűlési bizottság az ülésén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi dolgozóját, Horváth Andrást, ő ott sem tárhatná föl konkrétan az általa említett visszaélés-sorozat adatait, mert ezzel adótitkot sértene.

Ismert gyakorlat, hogy bizottságok, albizottságok, eseti vizsgálóbizottságok zárt ülést rendelnek el, és a tagok titoktartási nyilatkozatot írnak alá, mielőtt különböző titkos információkat megtárgyalnak.

Selmeczi megismételte azt a fideszes fordulatot is, hogy az ügyészség a megfelelő hely Horváth András állításainak kivizsgálására, ezért nem támogatják, hogy országgyűlési bizottság hallgassa meg.

A Fővárosi Főügyészség viszont, ahová Horváth András eljuttatta a feljelentését, a nyomozás helyett feljelentés-kiegészítést rendelt el november 13-án.

A Fidesz-szóvivő arra is utalt, hogy a kérdés parlamenti tárgyalásával napi politikai célokra akarják felhasználni az ügyet.

A kormánypártiak a kezdetektől azt próbálják kihozni, hogy Horváth a választási kampány elé időzítette fellépését, valójában azonban ő már 2011-ben megpróbálta felhívni a figyelmet a több százmilliárdos, szerinte szándékosan nem elég hatékonyan feltárt adócsalásokra a NAV-on belül, sőt két éve fordult az első fideszes politikusokhoz, Varga Mihályhoz és Rogán Antalhoz is.

Horváth András egyébként a 90-es években a Fideszben politizált helyi szinten, ismer is azokból az időkből politikusak, bízott bennük, ezért kereste őket.

Mostanra azonban be kellett látnia, hogy nem vizsgálják ki az ügyét, ezért fordult néhány hete a nyilvánossághoz, vagyis nem a választások időpontja időzítette a fellépését, mondta el már több alkalommal Horváth.

Azért is nehéz az egykori NAV-osban a Fidesz ellen politikai okból fellépő aktivistát látni, mert azt hangoztatja, azok a káros átalakulások, amelyek az adóhivatal szerkezetében végbementek, és lehetővé tették az adócsalások eltussolását, nem a Fidesz kormányzása idején, hanem 2007-ben kezdődtek.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága ellenőrző albizottságának szerdai ülését bojkottálták a Fidesz és a KDNP képviselői, így nem volt meg a határozatképesség.

Z. Kárpát Dániel, az albizottság jobbikos elnöke azonban úgy döntött, konzultációs jelleggel megtartják az ülést. Az eseményen a volt adóellenőr hangsúlyozta: ez a kérdés igenis a számvevőszéki bizottság hatásköre, és a testületnek vizsgálnia kellene az ügyet.

Kiemelte: a rendszerszintű korrupció feltárásában nem elég az Állami Számvevőszék (ÁSZ), vagy az ügyészség vizsgálata, hanem mindenkinek, így a politikának is össze kell fognia és “aki nem támogatja ezt, csak hallgat, arról a választópolgárok mondanak majd ítéletet”.

Úgy fogalmazott: az olajügyek sohasem szűntek meg Magyarországon csak átalakultak és “amivé lettek, az teljesen szétzilálta a termelő és kereskedelmi szektort”.

A konkrét adócsalások adatait a konzultáción nem ismerhették meg a megjelent ellenzéki képviselők (MSZP-s, LMP-s tagok, illetve az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselő, valamint a korábban fideszes Ángyán József jelen voltak), az adatok egy részét tartalmazó zöld dossziét mutatott föl Horváth.

Azért elhangzottak új információk, például az, hogy Varga Mihály jelenlegi nemzetgazdasági miniszter (akkor miniszterelnökségi államtitkár) már 2011 óta tud az ügyről – mondta a Népszavának az LMP-s Vágó Gábor.

Az ellenzéki politikusok úgy látják, a kormánypártoknak vaj van a fülük mögött, ezért nem sietnek az adócsalások kivizsgálásával. “A Fidesz nyakig benne van” – összegezte véleményét Vágó Gábor.

Mesterházy Attila MSZP-elnök Orbán Viktor kormányfőhöz fordult írásbeli kérdéssel, arról érdeklődve, kapott-e feljegyzést Lázár János miniszterelnökségi államtitkár Horváth András egykori adóellenőrtől, és ha igen, mi lett a sorsa.

Mesterházy azt kérdezi a miniszterelnöktől, megkapta-e Lázár János az említett feljegyzést, és ha igen, milyen intézkedéseket tett a benne foglaltak kivizsgálása érdekében.

Rákérdez arra is, ha Lázár János nem tett intézkedést a feljegyzés alapján, mi ennek az indoka, illetve hogy az államtitkár tájékoztatta-e Orbán Viktort a feljegyzés tartalmáról, és az annak alapján javasolt esetleges intézkedésekről.

Horváth azt is elmondta, valamennyi fideszes képviselőnek értesülnie kellett az ő fellépéséről, ő úgy tudja a frakció is tárgyalta azt. Az érintett kormánypárti politikusok különféleképpen reagáltak.

Az MNB is áthelyezi az ellenőröket
A Népszava információi szerint a napokban több mint száz egykori pszáfos, ellenőrzési területen dolgozó munkatársat helyeztek át az MNB-n belül más területre. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) október 1-én olvasztották a Magyar Nemzeti Bankba (MNB). Azóta már több korábbi felügyeleti (közép)vezető került alacsonyabb beosztásba. Meg nem erősített hírek szerint a most elmozdított ellenőrzési szakemberek helyére a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) érkeznek majd munkavállalók. Mint ismeretes, a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András szerint a gigantikus adócsalások felderítésének elmulasztásában is szerepet játszott, hogy ellenőrzési területen hatékonyan dolgozó szakembereket helyeztek át más területekre.

Lázár János lényegében a közvetítőként szereplő Révész Máriuszra hárította a felelősséget. Az origónak ugyanis úgy nyilatkozott, a Révész közvetítésével neki eljuttatott anyagon nem volt rajta Horváth neve, és ő jelezte Révész Máriusznak, szívesen áll “személyesen vagy levélben névtelen és arctalan barátja rendelkezésére”, olyan észrevételekkel és javaslatokkal azonban nem tud foglalkozni, amelyekhez nem társul név és arc.

Horváth András azt állítja, ugyanígy, az általa személyesen ismert Révészen keresztül küldte el, amit feltárt Cséfalvay Zoltánnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkárának.

(A levél megjelent az átlátszó.hu-n) A tárca a hvg.hu-nak és az Origónak azt válaszolta, hogy Cséfalvay nem kapott anyagot Horváthtól. Az Origo úgy is feltette a kérdést, hogy Révész nem hozott-e ilyen küldeményt, a minisztérium reakciója a korábbi válasz megismétlése volt.

Az ÁSZ nem szirénázik
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közleményben utasítja vissza azokat a javaslatokat, amelyek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) rendkívüli ellenőrzést kellene lefolytatniuk. “Az Állami Számvevőszék mint az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, a demokratikus intézményrendszer független alapintézménye. Az ÁSZ egy hivatal, nem nyomozó hatóság, a közpénzügyi rendszert érintő ellenőrzéseit nyilvános ellenőrzési terv alapján végzi. Az ÁSZ nem olyan, mint a tűzoltóság, amely szirénázva kivonul tűz esetén, az ÁSZ ellenőrzi a tűzvédelmi szabályok meglétét és azok betartását, felhívja a figyelmet tűz veszélyeire, illetve egy tűzeset kapcsán utólag az okokat és a felelősöket állapítja meg.” – írják. Ugyanakkor azt is közlik, hogy az ÁSZ köteles ellenőrzést lefolytatni az Országgyűlés döntése alapján, valamint ellenőrzést végezhet a kormány felkérésére

A kormány is reagált az ügyre: Az “egykori sértett dolgozók nyilvános vádaskodásai” lerombolják az adómorál javítása érdekében megtett kormányzati intézkedéseket – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán.

Az Együtt-PM szövetség közleménye szerint aktivistáik és politikusaik szerdán több helyszínen demonstráltak az adócsalások kivizsgálásáért – írják közleményükben.

A spontán tüntetés során a rendőrség többeket igazoltatott, egy aktivista ellen pedig gyülekezési joggal visszaélés miatt indítottak szabálysértési eljárást – közölték.

A tájékoztatás szerint a Bajnai Gordon vezette pártszövetség aktivistái az ÁSZ, az NGM, a Legfőbb Ügyészség és a Magyar Nemzeti Bank épületénél is plakátokat ragasztottak ki, amelyeken az “Elég a hallgatásból! Vizsgáljátok ki a NAV-botrányt!” felírat szerepelt.

Az Együtt-PM továbbra is követeli, hogy induljon átfogó vizsgálat a volt adóellenőr által elmondottak ügyében.

Népszava-MTI információ

forrás:népszava online.hu

Viele Fidesz könnte zu Steuerbetrug führen

Die Co – Uhr -Demonstration von Aktivisten plakátragasztásos Polizei unterbrochen FOTO: VOLKSSTIMME

Eine wachsende Zahl von Fidesz Leiter stellt sich heraus , dass Andrew Horvath, ein ehemaliger Mitarbeiter des Finanzamtes forderte die Unterstützung der gigantischen Steuerbetrug Fall enthüllt die Vertuschung . Nach den früheren Bosse in Politik, Fidesz Antal Rogan Horvath, Revesz Máriusztól Lazarus Johannes, Mihály Varga Zoltán Cséfalvay um Hilfe gebeten , aber ohne Erfolg – Ansprüche . Die Regierungspartei hat eine parlamentarische Unterausschuss gestern blockiert wurde offiziell der NAV -ost hören, aber eine Konsultation fand in der Sitzung.

Es ist nicht wahr, dass Selmeczi Gabriella Fidesz -Sprecher erzeugt , dass, wenn Sie zu einer Ausschusssitzung im ehemaligen Mitarbeiter der Steuer-und Zollverwaltung ( NAV) , Horvath Andrew hören, er nicht zuordnen konnte dort ausdrücklich erwähnt er Missbrauch Sequenzdaten da dies im Widerspruch zum Steuergeheimnis .

Es ist bekannt , Ausschüsse , Unterausschüsse , Ad-hoc- Untersuchungsausschüsse bestellt geschlossenen Sitzung , und die Mitglieder unterzeichnen eine Vertraulichkeitsvereinbarung , bevor vertrauliche Informationen verschiedenen diskutiert.

Selmeczi bekräftigte, dass Fidesz kann die Staatsanwaltschaft einzuschalten ist der richtige Ort, um Vorwürfe von András Horváth zu untersuchen, wird er nicht unterstützt , die von der Parlamentsausschuss gehört.

Der Städtischen Staatsanwaltschaft jedoch, wo Andras Horvath wurden dem Bericht über die Untersuchung bestellt , sondern melden Ergänzung bis zum 13. November gemacht worden.

Fidesz -Sprecher schlug auch vor, dass die Frage der parlamentarischen Erörterung der Angelegenheit soll täglich politische Zwecke verwendet werden.

Die Anhänger der Regierung von Anfang an versuchen wir heraus zu bringen , dass Horvath zeitlich auf den Wahlkampf Aktion , in der Tat, er hatte im Jahr 2011 versucht , die Aufmerksamkeit auf die Hunderte von Milliarden ziehen nach ihm gewesen , bewusst nicht effektiv Steuerbetrug innerhalb der NAV auf erkannt und auch mal zwei Jahre von ersten Fidesz- Politiker , Mihaly Varga , Antal Rogan und .

András Horváth , da sonst die 90er Jahre , die Fidesz- Politik auf der lokalen Ebene , die auch aus den Tagen von Politikern bekannt ist, ihnen zu vertrauen , so dass die Suche nach ihnen .

Nun aber musste er zugeben , dass es die Entscheidung nicht zu untersuchen, kam es vor ein paar Wochen , die Öffentlichkeit , das heißt, nicht das Datum der Wahlen , der Zeitpunkt der Aktion , die schon mehrmals Horvath .

Es ist auch schwierig Aktivisten in der ehemaligen NAV Stadt gegen die Fidesz handeln aus politischen Gründen , um zu sehen , weil sie behauptet, schädlich sind Transformationen, die in der Steuerabteilung Struktur während der Fidesz-Regierung genommen zu haben und erlaubt Steuerbetrug zu vertuschen , nicht, aber im Jahr 2007 begann .

Audit-und Haushaltsausschuss des Parlaments durch den Gerichtshof boykottierte die Sitzung des Unterausschusses am Mittwoch in Fidesz und die Christlich-Demokratische Vertreter , so dass es nicht beschlussfähig .

Z. Karpaten Daniel , Jobbik Vorsitzender des Unterausschusses , jedoch beschlossen, den Sitz für die Konsultation zu behalten. Die Veranstaltung war ein Steuerinspektor betonte , dass diese Frage ist in der Tat die Zuständigkeit des Prüfungsausschusses , und der Fall, sollte durch den Vorstand geprüft werden.

Er wies auf die systemische Korruption bei der Enthüllung nicht genug Untersuchung des State Audit Office (SAO ) oder der Staatsanwaltschaft , aber alle, auch die Politik muss auch zusammenarbeiten, und “wer nicht unterstützen diese , nur zu hören und zu sagen, dass die Wähler Urteil . ”

Sie sagen : Öl Sachen nie in Ungarn nicht mehr gerade erst renoviert worden und ” geworden , die produktiven und Gewerbe vollständig zerstört . ”

Die spezifische Steuerbetrug Daten nicht für die Freigabe Abgeordneten der Opposition ( MSZP , LMP -Mitglieder und die Co -AM Farben der politisch unabhängigen Vertretern , sowie die frühere Fidesz Angyan Joseph anwesend waren ) , bekannt grün eine Datei, die einige der Daten in der Beratung Horvath auftauchte.

Was hat sich aufgrund neuer Informationen , zum Beispiel, dass die aktuellen nationalen Wirtschaftsminister Michael Varga (damals Staatssekretär für Amt des Ministerpräsidenten ) im Jahr 2011 könnte der Fall gewesen wäre gesagt worden – sagte der Volks Wort LMP- Gábor -Editor.

Oppositionspolitiker werden von der Regierung Parteien Butter hinter den Ohren zu sehen , also nicht auf den Steuerbetrug Untersuchung stürzen. ” Fidesz ist bis zum Hals in it” – die Meinung Gabor Schneid summiert.

MSZP- Vorsitzende Attila Mesterházy Regierungschef Viktor Orban von drehte sich zu der schriftlichen Anfrage auf Zinsen jede Außenminister John Andrew Lazar Note Inspektor ehemaligen Minister der Ratspräsidentschaft Horvath, und wenn ja, was mit ihm passiert .

Mesterhàzy fordern die Ministerpräsidenten erhielt die John Lazarus sagte, die Note, und wenn ja, welche Maßnahmen getroffen , um die Reservierung untersuchen es .

Fragen Sie auch, wenn John Lazarus nicht auf der Grundlage des Datensatzes zu messen, was ist der Grund , oder zum Staatssekretär informiert über den Inhalt des Memos Viktor Orban und vorgeschlagenen Maßnahmen zu diesem Zweck.

Horvath sagte auch, alle Fidesz- Vertreter sollten seiner Handlungen gewusst haben , versteht er , dass die Fraktion diskutiert. Die Pro-Regierungs- Politiker beteiligt haben unterschiedlich reagiert.

Die Bank bewegt sich auch die Inspektoren
Die Stimme der Leute , die nach Angaben Tage, mehr als hundert ehemalige pszáfos ArbeitsfeldüberwachungMitarbeiter haben , die der Bank in anderen Bereichen übertragen. Die Finanzmarktaufsichtsbehörde ( HFSA ) fusioniert am 1. Oktober der Ungarischen Nationalbank ( NBH ) . Seitdem hat mehrere ehemalige Supervisor (Mitte) an die Spitze der Beitrag unten . Sie sind unbestätigte Berichte legen die jetzt abgesetzt Steuerfachkräfte und das Büro der nationalen Steuerbehörde (NAV) wird gesendet Arbeiter. Wie bekannt ist, der Skandal von András Horváth NAV nach der gigantischen Steuerbetrug löste spielte eine Rolle in der Nichtarbeitsbereicheffektiv steuern Profis haben auf andere Bereiche übertragen.

John Lazar setzen im Wesentlichen die Schuld in die Zwischen Mariusz Revesz . Origo ist seit erklärt, dass die Revesz Vermittlung der ihn gesandt Material wurde nicht tragen Namen Horvath, und er angegeben Revesz Mariusz ist , glücklich zu sein “, persönlich oder per Mail namenlose und gesichtslosen Freunden zur Verfügung “, aber das Beobachtungen und Empfehlungen können nicht angesprochen werden , die nicht mit Namen verbunden ist und Gesicht.

András Horváth argumentiert ebenfalls , schickte es durch persönlich bekannte Fährmann , die Zoltan Cséfalvay , das Wirtschaftsministerium ( MNE ) Parlamentarische Staatssekretär enthüllt.

( Der Brief erschien in der átlátszó.hu n ) des Ministeriums für hvg.hu hat als Ursprung und antwortete, dass kein Material war Cséfalvay Horváthtól . Origo hat auch die Frage gestellt , dass Revesz hat nicht so eine Sendung , die Reaktion des Ministeriums war es, die vorherige Antwort wiederholen übernommen.

Die SAO hat keine Sirene
Das Landgericht weist ( SAO) , um die Vorschläge zu lösen, nach dem Nationalen Steuer-und Zollamt (NAV) für die Durchführung einer Sonderuntersuchung . ” Das National Audit Office als Haupt Finanz-und Wirtschaftskontrollgremiumdes Parlaments , werden die demokratischen Institutionen von unabhängigen Grund Institution. Durch die SAO Performed eine Agentur nicht Ermittlungsbehörde Kontrollen , die die Finanzsystems auf der Grundlage öffentlicher Kontrollplan . , The SAO ist nicht wie die Feuerwehr, die zurückziehen im Brandfall Sirenen, die Existenz des staatlichen Rechnungshofes und ihre Übereinstimmung mit Brandschutzvorschriften überprüfen , lenkt die Aufmerksamkeit auf die Gefahren von Feuer, oder in Verbindung mit einem Feuer und anschließend die Gründe, die Verantwortlichen festzulegen. ” – Schriftliche . Es wurde jedoch auch offenbart , dass der Rechnungsprüfungsamt ist erforderlich, um Inspektionen auf der Grundlage der Entscheidung des Parlaments durchzuführen , und kann den Antrag der Regierung zu kontrollieren

Die Regierung hat auch reagiert , um der Sache: die ” ehemaligen öffentlichen Anschuldigungen verletzt Arbeiter zerstören Regierung Maßnahmen ergriffen, um die Steuermoral zu verbessern – sagte Regierungssprecher Andras Giro – Szasz am Mittwoch.

Zusammen mit dem Release -PM Verein nach Aktivisten und Politiker am Mittwoch in mehreren Standorten demonstriert ein Steuerbetrug Untersuchung – durch Kommunikation geschrieben.

Die spontanen Proteste war die Polizei mehr ein Haftbefehl gegen einen Aktivisten ein Vertragsverletzungsverfahrenwegen der Montage Missbrauch – berichtet .

Nach den Informationen – Parteien-Allianz von Gordon Bajnai Aktivisten der AL, der NGM , der Generalstaatsanwaltund der ungarischen Nationalbank führte Gebäude ist von Plakaten bis eingefügt , in dem der “Stoppen Sie das Schweigen ! Untersuchen Sie die NAV -Skandal ! ” wurden beschlagnahmt.

Gemeinsam werden die PM weiterhin erforderlich , um eine umfassende Untersuchung starten die Erklärungen bei den ehemaligen Steuerinspektor gemacht .

Die Stimme der Leute , MTI Informationen

Quelle: Referendum online.hu

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |