< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Képek: magukat reklámozzák uniós pénzen a fideszesek Újbudán

| Mobile | RSS

Képek: magukat reklámozzák uniós pénzen a fideszesek Újbudán

2013. november 29. | hozzászólás | Közélet

Hoffmann Tamás és Simicskó István ember nagyságú portréi fogadják a járókelőket a Móricz Zsigmond körtéri felújításnál. A felújítás uniós pénzből zajlik, az átadása már többször csúszott.

„Újbuda veled épül!” – hirdetik hatalmas transzparensek Budapesten a Móricz Zsigmond körtéren. Mint képeinken is látható, az úgynevezett körtéri „Gomba” felújítása zajlik, azt ezt körülvevő kerítésen látható Hoffmann Tamás Újbuda Fideszes polgármestere, és Simicskó István a kerület Fideszes képviselője ember nagyságú portréja, több kiadásban is. Bár a felújítás uniós támogatással zajlik, erre utaló jelzést nem lehet látni a paravánon.

Újbuda önkormányzata 2010-ben nyert mintegy 600 millió forintnyi uniós forrást „kulturális városközpont” kialakítására, ami a Gárdonyi Géza szobor környékének rehabilitálására terjedt ki, többek között művészeti galéria kialakításával a Bartók Béla utca 32. szám alatt. A „Gombát” pedig Molnár Gyuláék tervei szerint üzleti alapon hozták volna rendbe, a mintegy 180 milliósra becsült felújításra jelentkezők a munkálatok elvégzéséért cserébe meghatározott ideig megkapták volna a helyiség üzemeltetésének jogát.

Az elnyert pályázat megvalósítási szerződését már Hoffman Tamás írta alá, az új vezetés ugyanakkor módosította is a terveket és a Gomba felújítására csoportosították át a pénz egy részét. Így nagyságrendileg 340 millió forintot már a tér felújítására fordítottak, a beruházásnak nyáron kellett volna elkészülnie, de még most sem adták át, a kerület vezetése nemrég 2014 márciusára módosította az átadás határidejét.

Kerestük Hoffmann Tamás újbudai polgármestert is, írásban feltett kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: