< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Szilvásy már beszélhet a titkokról

| Mobile | RSS

Szilvásy már beszélhet a titkokról

Már nincs akadálya annak, hogy a nemzetbiztonsági bizottság albizottsága meghallgassa a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, akit felmentettek titoktartási kötelezettsége alól. Szilvásy György december 10-én válaszolhat az alvilág egyik vezetőjének tartott Portik Tamás és a polgári elhárítás volt főigazgatója, Laborc Sándor kapcsolatával összefüggő kérdésekre – értesült a Magyar Nemzet.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatója felmentette titoktartási kötelezettsége alól Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét. Belügyminisztériumi forrásokból a Magyar Nemzet úgy értesült: a döntésről Göbölös László dandártábornok tegnap levélben értesítette a parlament nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagját, Mile Lajost. A politikus, mint a Portik Tamás és Laborc Sándor kapcsolatát vizsgáló ténymegállapító albizottság elnöke, szerdán fordult az AH vezetőjéhez Szilvásy ügyében. A volt miniszter korábban azzal hárította el a volt főigazgató és az Energol Rt. egykori vezetőjének kapcsolatára vonatkozó kérdéseket: köti a titoktartás, és nincs felhatalmazása arra, hogy államtitkot képező információkat közöljön a testület tagjaival.

Mile Lajos a lap érdeklődésére azzal erősítette meg a felmentés tényét, hogy a Göbölös Lászlótól kapott válasz alapján egyeztetett Szilvásy Györggyel, aki ígérete szerint a testület két hét múlva esedékes, december 10-i ülésén válaszolhat kérdéseikre.

Ismeretes: az albizottság egyebek mellett azon hangfelvételek alapján folytat vizsgálatot, amelyek tanúsága szerint Portik Tamás 2008 nyarán legalább két alkalommal találkozott Laborccal. A nyilvánosságra hozott beszélgetésekből kiderült: abban állapodtak meg, hogy Portik az MSZP hatalomban tartása érdekében információt gyűjt és gyárt fideszes politikusokról.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 2914 megnézve, 1 alkalommal mai nap |