< Böngészés > Főoldal / Irodalom / Blog article: Látogatás Brazíliában….

| Mobile | RSS

Látogatás Brazíliában….

2013. december 22. | hozzászólás | Irodalom

Látogatás Brazíliában….

Brazília őslakosai vadászó, gyűjtögető és földművelő nép volt. Portugál felfedezők honosították meg a római katolikus vallást, majd rengetek templomot, kápolnát építettek, melyeket arannyal bevont fafaragványokkal tettek díszesebbé.

A XVI. század közepétől a XIX.század közepéig majdnem 4 millió afrikait hurcoltak el hajókon brazil földekre, hogy rabszolgaként dolgoztassák őket. Magukkal hozták a rítusaikat, melyek alapjai lettek az afrobrazil vallásoknak, mint amilyen a macumba s kandomblé vallás. Az afrikai stílus nyilvánul meg a brazil zenében, táncban, ételekben.

A jellegzetes fiejoada eredetileg egy portugál étel, melyet többféle húsból és fekete babból készítenek. Ezt a pörköltet rizzsel és káposztalevéllel eszik. A XIX. és XX. több millióan emigráltak ide Európából, (főként Lengyelországból, Németországból, Olaszországból, Spanyolországból), Japánból valamint más területekről is.

Tudtad? Az Amazonas több mint 6275 km hosszú, és ennek a folyónak a legnagyobb hozama a földön.

Rövid ismertető:

Lakossága: 201.ooo.ooo, Fővárosa: Brazíliaváros, Beszélt nyelvek: portugál ás több mint 180 helyi nyelv, Elnevetése: Brazília Brazíliáról (Caesalpinia echinata) kapta a nevét. Ebből nyerik a tűzpiros textilfestéket, ami nagyon értékes, Éghajlata: Északon meleg, párás, délen mérsékelt, de a hegyekben havazás is előfordul a téli időszakban, Földrajzi adottságai: Brazília majdnem a felét elfoglalja Dél-Amerikának. Folyórendszere a legnagyobba világon.

2013 december 22 -oil-

Leave a Reply 3814 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: