< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Nem múlt el ez a szilveszter sem pirotechnikai eszközök okozta tüzek nélkül

| Mobile | RSS

Nem múlt el ez a szilveszter sem pirotechnikai eszközök okozta tüzek nélkül

2014. január 1. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeit szinte minden szilveszterkor riasztják olyan tűz- és káreseményekhez, amelyek pirotechnikai eszközök nem megfelelő használata miatt keletkeznek. Az idei esztendő sem volt ez alól kivétel, a figyelmeztetések ellenére az elmúlt órákban ismét több ilyen esethez vonultak az egységek. Szerencsére senki nem sérült meg.
Egy társasház második emeleti lakásának erkélyén keletkezett tűz tegnap este Pécsett, pirotechnikai eszközök miatt. A klímaberendezés és egyéb tárgyak kaptak lángra. A beavatkozó egység kihúzós létrával tudta megközelíteni, majd eloltani a tüzet. Az ingatlanban senki nem tartózkodott, a tűz a lakás belső terét nem érintette, és máshová sem terjedt át.

Ma hajnalban ismét erkélytűzhöz riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat. Egy tízemeletes épület első emeleti lakásának erkélyén a berendezési tárgyak, szekrény és dobozok égtek, emellett a nyílászárók és az erkélyajtó is károsodott a tűzben. Mivel nem nyitottak ajtót, az egység csak károkozással tudott bejutni a lakásba, ahová a tűz szerencsére nem terjedt át. A környéken felszerelt térfigyelő kamerák felvételei alapján a rendőrség megállapította, hogy a ház előtti téren a tűz keletkezését megelőzően ismeretlenek tűzijátékot tartottak, vagyis a tűz pirotechnikai eszközök használatára vezethető vissza.

A Fejér megyei Enyingen egy élelmiszer áruház parkolójában lévő szelektív hulladékgyűjtő égett tegnap délután, szintén pirotechnikai eszközök miatt.

Nem sokkal éjfél előtt Gödön egy épület mellett tárolt dobozok és fadarabok égtek, feltehetően ezek is tűzijáték miatt.

Várpalotán kora hajnalban pirotechnikai eszközök okozta tűzben égett le egy papírtároló és a benne lévő papír.

Budapesten a tizennyolcadik kerületben egy nem üzemszerűen működtetett tűzijáték doboza gyulladt meg. Az egység kiérkezése előtt az összes pirotechnikai termék megsemmisült, így a tűzoltók a még égő, izzó részeket oltották el.

Feltehetően tűzijáték miatt égett le Szegeden egy lakóépület elé ültetett tujasor.

Érden egy családi házas övezetben öt darab öt méter magas tuja és egy kerti tároló ponyvája égett le tegnap késő este tűzijáték miatt. A tulajdonos az érdi tűzoltók kiérkezése előtt a rendőrség segítségével eloltotta a tüzet.

Zalaegerszegen egy lakóház előtti tuja gyulladt ki egy tűzijátéktól tegnap este.
forrás:BM OKF

Leave a Reply 1972 megnézve, 2 alkalommal mai nap |