< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Iskolai erőszak, súlyos traumákkal

| Mobile | RSS

Iskolai erőszak, súlyos traumákkal

2014. január 10. | hozzászólás | Közélet

Iskolai erőszak, súlyos traumákkal

Negyvennyolc órán belül két ijesztő iskolai erőszakos esetre derült fény. Egy székesfehérvári fiú levetette magát az iskola harmadik emeletéről, mert terrorizálták az osztálytársai, egy nyíregyházi túlkoros hatodikos pedig percekig fojtogatott két fiatalabb diákot.

Az újabb sokkoló cselekmények is azt jelzik, szükség van a szigorúbb fellépésre, az iskolákban dolgozó rendőrökre és pszichológusokra. A kriminológus szerint csak az ügy részletes feltárása segíthet az agresszió megszüntetésében.

Ehhez az iskolapszichológusok fokozottabb jelenlétére lenne szükség. Az iskolai agresszorok egyébként általában maguk is súlyos bántalmazás, otthoni terror áldozatai. A kormány sokat tett a fiatalkorúak által elkövetett agresszió, illetve a gyermekek elleni bűncselekmények megfékezésére. Az új büntető törvénykönyv szerint a legsúlyosabb bűncselekményeket elkövető kamaszok már a tizenkettedik életévük betöltésétől büntethetők, egy másik, idén életbe lépő jogszabály a gyerekek körében egyre gyakoribb internetes zaklatás ellen lép fel: lehetővé teszi, hogy a gyermekek személyiségi jogainak megsértése esetén még a büntetőeljárás előtt fel lehessen lépni az internetszolgáltatónál.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában

fotrrás:mno.hu

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: