< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bankrobbantás: több szálat vizsgálnak, tart a helyszíni szemle

| Mobile | RSS

Bankrobbantás: több szálat vizsgálnak, tart a helyszíni szemle

2014. január 14. | hozzászólás | Közélet

A hvg.hu úgy tudja, mind a három verziót vizsgálják a nyomozók, vagyis hogy a devizahitelesek bosszúja, egy ATM-rablási kísérlet, vagy egy banki ügylet miatti bosszú állhat a Lehel úti bankrobbantás mögött.

A hvg.hu információi szerint jelenleg is tart a helyszíni szemle a Lehel úti bankfiók előtt, melyet felrobbantottak hétfő hajnalban. Rendőrségi forrásaink szerint a robbanószerkezettel és a benne lévő töltettel kapcsolatban már biztosnak látszik, hogy az házi készítésű.

Úgy tudjuk, mind a három verziót vizsgálják a nyomozók, vagyis hogy a robbantás mögött a devizahhitelesek bosszúja, egy ATM-rablási kísérlet, vagy egy banki ügylet miatti bosszú állhat.

A tettes a feltételezések szerint észlelte a közelben járőröző rendőrautó szirénáját és ezért hajthatott el a helyszínről. A járőröző rendőrautó kb. másfél perccel a robbanás után a bank elé ért.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a 06/80-620-107-es zöld számon várja azoknak a hívását, akik a bűncselekményről, a helyszínen látott motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkeznek.

Közben két devizahiteleseket védő szervezet is elhatárolódott a robbantástól. A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet szerint csak olyanok csinálhatnak ilyet, akik képesek “hamis videókat készíteni és terjeszteni politikai ellenfeleikről”, a Magyar Szociális Fórum pedig a deviza-hitelkárosultak ellen irányuló provokációnak minősítette a robantást.

Mint arról beszámoltunk: hétfő hajnalban felrobbantottak egy bankfiókot a XIII. kerületben. Szemtanúk előtte egy motorost láttak elhajtani, aki egyes értesülések szerint egy csomagot is elhelyezett az épületnél. A rendőrség egy tarka enduro motort keres.

A Terrorelhárítási Központ szóvivője, Fodor Gergely a hvg.hu-val hétfőn azt közölte, hogy a szervezet nem vesz részt a nyomozásban, nem is kapott rá felkérést, azt az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt egysége, a Nemzeti Nyomozó Iroda végzi.

A CIB Bank fiókjában jelentős anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg – mondta el Szinai Ádám, a bank kommunikációs vezetője az MTI-nek hétfőn. Hozzátette: az ügyfelek a közelben lévő újpesti, Váci úti (a Westendben lévő), illetve a Flórián téri és Baross téri fiókok szolgáltatásait vehetik igénybe.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 201 megnézve, 1 alkalommal mai nap |