< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Értekezlet az igazgatóságon

| Mobile | RSS

Értekezlet az igazgatóságon

2014. január 22. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Értekezlet az igazgatóságon

A polgári védelmi szakterület munkatársai egyeztettek

Egyeztető értekezletet hívott össze a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi szakterülete. Az értekezleten a katasztrófavédelmi kirendeltségek polgári védelmi felügyelői mellett valamennyi katasztrófavédelmi megbízott is részt vett.

Elsőként a középiskolákkal kötendő együttműködési megállapodások helyzetét tárgyalták meg a résztvevők. A középiskolai kerettanterv részét képezi majd a katasztrófavédelmi tudnivalók oktatása. A négyéves program kapcsán több feladat is hárul a katasztrófavédelmi szakemberekre.

Ezután a létfontosságú rendszerek és azok elemeinek védelme aktuális helyzetéről tartott tájékoztatót Gáti Ádám tű. százados, az igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője. Kiemelte, hogy több olyan feladat is jelentkezik, melyek végrehajtása a polgári védelmi és az iparbiztonsági terület szoros együttműködését igényli. Példaként az ún. külső védelmi tervezést említette, melynek egyik pillérét a kockázatok azonosítása, a bekövetkezhető hatások elemzése képezi, amit az iparbiztonsági szakemberek végeznek, az esetlegesen veszélyeztetett lakosság védelme azonban a polgári védelmi szakterület feladata.

Huszár Tibor tű. ezredes, igazgató helyettes kitért a rendelkezésre álló adatbázisok naprakészen tartásának fontosságára, illetve határidőket tűzött ki az online adattárak feltöltésének ütemezésére. Szót ejtett az előttünk álló évre kitűzött teljesítmény-célok teljesítésére is.

Tátrai János tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő ismertette a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelésére való felkészültség elmúlt héten zajlott ellenőrzésének tapasztalatait. Az ellenőrzést a BM. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság folytatta le Csongrád megyében. Az ellenőrök bejárták a kockázati helyszíneket, illetve telephelyükön ellenőrizték a kritikus helyekhez rendelt technikai eszközök (erőgépek, vontatók, stb.) meglétét, a feladat végrehajtására való megfelelőségét. Az alezredes elmondta: az ellenőrzést végzők a veszélyes helyzetek felszámolásához szükséges technikai eszközöket biztosítottnak találták.

Tátrai János tű. alezredes
szóvivő

Leave a Reply 1772 megnézve, 2 alkalommal mai nap |