< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Rafinált cigarettacsempész bukása

| Mobile | RSS

Rafinált cigarettacsempész bukása

2014. január 24. | hozzászólás | Nav

Rafinált cigarettacsempész bukása

A NAV munkatársai lefoglalták azt az autót, amely különleges rejtekhelyként szolgált a cigarettacsempészethez. Több száz doboz magyar adójegy nélküli, illetve külföldi cigarettát találtak.

A 29 éves férfi Nagylaknál készült elhagyni Magyarországot, amikor az autóját bűnügyi információ alapján kamionvizsgáló röntgen segítségével átvilágították. Mivel a vizsgálat alapján a gyanú beigazolódni látszott, a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a járművet.
A Honda duplafalú gáztartályában először 330 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, majd a kesztyűtartó alatti részen egy különlegesen kialakított rejtekhelyre bukkantak.
A műszerfalba épített rejtekhelyet egy elektronikus zárral ellátott szerkezet, valamint két fém ajtó is védte.
A rejtekhely feltárása után további 199 doboz magyar adójegy nélküli, illetve szerb és koszovói zárjegyes cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók.

A pénzügyi nyomozók költségvetési csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást. A bűncselekmény elkövetőjével szemben a törvény akár két évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

A különleges rejtekhelyről és az ott talált cigarettáról készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

Barnáné Horváth Melinda
sajtóreferens

Leave a Reply 1033 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: