< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kiáll-e Orbán vitázni? Itt a válasz

| Mobile | RSS

Kiáll-e Orbán vitázni? Itt a válasz

2014. január 26. | hozzászólás | Közélet

Vona Gábor háromfős vitára hívta ki Mesterházy Attilát és Orbán Viktort. Mesterházy nem hajlandó Vonával vitázni. Schiffer Andrást túl korán kérdeztük meg, és hasonlóan jártunk a miniszterelnökségnél is.

Áder János köztársasági elnök szombaton kitűzte április 6-ra a parlamenti választást. Ennek apropóján annak igyekeztünk utánanézni, hogy a parlamenti pártok listavezetői között milyen miniszterelnök-jelölti vita, esetleg viták várhatóak.

Először is arra voltunk kíváncsiak, Orbán Viktor kész volna-e részt venni egy miniszterelnök-jelölti vitán. A miniszterelnöki titkárságról Havasi Bertalan sajtófőnökhöz irányítottak minket, akinek öt idevonatkozó kérdést tettünk fel írásban. A helyettes államtitkártól a következő választ kaptuk: „Természetesen fontos és hasznos dolog a vita, de ez a kérdés most még nem időszerű.”

Mesterházy Attilának az Összefogás várható miniszterelnök-jelöltjének közvetlen környezetéből úgy értesültünk: „Vona Gáborral – tekintettel arra, hogy egy neonáci eszméket hirdető párt listavezetőjéről van szó – semmilyen körülmények között nem hajlandó vitázni. A többi kérdésre azonban még korai válaszolni, mert Mesterházy hivatalosan még nem miniszterelnök-jelölt” – tette hozzá forrásunk.

A Jobbik részéről Szabó Gábor pártigazgatót sikerült elérnünk, aki a Vona Gábor hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra hívta fel a figyelmet. „Amit eddig közölni szerettünk volna erről a kérdésről, az ott elhangzott” – tette hozzá, ami tehát azt jelenti, hogy Vona napokon belül levélben keresi meg Orbán Viktort és Mesterházy Attilát egy hármas miniszterelnök-jelölti televíziós vita megrendezése ügyében.

Az LMP hétvégi, XXVII. (igen, a huszonhetedik – a szerk.) kongresszusán hagyja jóvá a párt választási listáját. „Még nem vagyok listavezető” – közölte ennek megfelelően Schiffer András társelnök-frakcióvezető. Az ellenzéki politikus arra hívta fel munkatársunk figyelmét, hogy ő 2010-ben is vitára hívta összes ellenfelét. „Akkor is fontosnak tartottam, hogy legyen vita, most is fontosnak tartom” – mondta. 2010-ben nem jutott el odáig a dolog, hogy cizellálják: több kétfős vagy egy többfős vita legyen. További érdeklődésünkre hangsúlyozta: korai a kérdés, „március végén vagy április elején lesz aktuális”. Schiffer arra sem adott egyértelmű választ, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelöltjével hajlandó-e leülni vitázni.

atv.hu, Szegő Péter

forrás:atv.hu

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: