< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Életre szóló vonzalom

| Mobile | RSS

Életre szóló vonzalom

2014. január 31. | 97 hozzászólás | Életképek/bulvár

Rabul ejtő dinamika, a legkorszerűbb műszaki megoldások, tetszetős formavilág, mindemellett azonban meggyőző gazdaságosság és zavartalan mindennapos használhatóság – az új Leon CUPRA a lehető legvonzóbb formában testesíti meg a SEAT alapvető értékeit.

Akár 206 kW/280 LE teljesítményével az új CUPRA nem csupán a nagysikerű Leon-család csúcsmodellje, hanem a márka legerősebb sorozatgyártású modellje is, mely egyben a leggyorsabb SEAT is. Az új CUPRA hajtásrendszere és futóműve egyaránt a legmagasabb színvonalon kínálja az élvezetes vezetés és a pontos irányíthatóság élményét. Gazdag felszereltségével és kiemelkedő minőségi színvonalával az új CUPRA különösen kedvező ár/teljesítmény-aránnyal érkezik a piacra. Az új Leon CUPRA már a kezdetektől ötajtós, valamint háromajtós Leon SC CUPRA Sport Coupé kivitelben jelenik meg a kínálatban.

Az új CUPRA kiemelkedő menetteljesítményeiről high-tech megoldások egész sora gondoskodik. Ezek csúcsán a teljes egészében új fejlesztésű 2.0 TSI erőforrás áll, kettős befecskendezéssel és változó szelepvezérléssel. Két változata 195 kW/265 LE illetve 206 kW/280 LE teljesítményt kínál. A legkorszerűbb technikák további példái a DCC adaptív futómű-szabályzás, az első differenciálzár, a progresszív kormányzás, a CUPRA Drive Profile rendszere vagy éppen a már szériafelszerelésként kínált teljes-LED fényszórók.

A CUPRA az extrafelszerelésként rendelhető kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) a márka új csúcsmodelljeként álló helyzetből mindössze 5,7 másodperc alatt katapultál 100 kilométer/órás tempóra, amihez manuális sebességváltóval is elegendő 5,8 másodperc (Leon SC). Az elektronikusan 250 kilométer/órára leszabályozott végsebesség itt már puszta „formaság”. Mindennek fényében a Leon CUPRA meglepően gazdaságos. Mindkét teljesítménylépcsőt DSG sebességváltóval 6,4, (ötajtós kivitel és DSG: 6,6 liter), míg manuális váltóművel 6,6 literes átlagfogyasztás jellemzi 100 kilométerenként, amelyhez kilométerenként csupán 149 illetve 154 gramm széndioxid kibocsátása párosul. Utóbbi érték 41 grammal alacsonyabb az előd modell széndioxid-emissziójánál.

szerző:B. Molnár László

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 2969 megnézve, 1 alkalommal mai nap |