< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Feltörték a felhasználók postafiókjait Összehangolt hackertámadás a Yahoo levelezőrendszere ellen/////Rompieron el buzón de correo del usuario Un ataque informático coordinado en el sistema de correo de Yahoo

| Mobile | RSS

Feltörték a felhasználók postafiókjait Összehangolt hackertámadás a Yahoo levelezőrendszere ellen/////Rompieron el buzón de correo del usuario Un ataque informático coordinado en el sistema de correo de Yahoo

Feltörték a felhasználók postafiókjait
Összehangolt hackertámadás a Yahoo levelezőrendszere ellen

A Yahoo szerint a hackerek nem a vállalat adattárolóiból szerzett felhasználónevekkel és jelszavakkal próbáltak hozzáférni a postafiókokhoz, hanem egy másik, meg nem nevezett vállalat adatbázisából ellopott kódok segítségével.

Összehangolt hackertámadás áldozata lett a Yahoo amerikai internetes szolgáltató; a vállalat arról értesítette csütörtökön levelezőprogramjának felhasználóit, hogy a számítógépes kalózok hozzáférhettek postafiókjaikhoz.

A vállalat nem pontosította, hogy hány postafiók jelszavát törték fel az illetéktelen behatolók. Közölte, hogy miután észlelte összehangolt hackertámadást, azonnali intézkedéseket tett a felhasználói adatok védelmében. A Yahoo szerint a hackerek nem a vállalat adattárolóiból szerzett felhasználónevekkel és jelszavakkal próbáltak hozzáférni a postafiókokhoz, hanem egy másik, meg nem nevezett vállalat adatbázisából ellopott kódok segítségével.

A felhasználók gyakran ugyanazokat a jelszavakat használják több internetes szolgáltatáshoz, ezért a számítógépes kalózok ezt kihasználva egy jelszó eltulajdonításával megpróbálnak hozzáférni egyszerre több szolgáltatónál tárolt személyes információkhoz.

A Yahoo azt javasolta ügyfeleinek, hogy változtassák meg, tegyék nehezebben feltörhetővé a titkos jelszavakat, és kössék össze a fiókokhoz való hozzáférést saját mobiltelefonjaik számával, vagyis tegyék kétlépcsőssé az azonosítási eljárást.

A Yahoo közölte, hogy a bűnüldöző szervekkel együttműködve próbálja meghatározni az internetkalózok kilétét.

A Yahoo a világon a második legnagyobb, levelező programot működtető cég a Google Gmailje után. A Yahoo 273 millió felhasználó postafiókját kezeli világszerte.

forrás:ma.hu

Rompieron el buzón de correo del usuario
Un ataque informático coordinado en el sistema de correo de Yahoo

Yahoo , según los hackers obtienen los nombres de usuario y contraseñas , el adattárolóiból empresa trató de acceder a los buzones de correo, pero con la base de datos de códigos robados a, de la empresa sin nombre diferente.

Un ataque informático coordinado ha sido víctima de Yahoo EE.UU. proveedor de servicios de Internet, la compañía ha informado a los usuarios del programa de correo electrónico el jueves que los hackers tuvieron acceso a los buzones .

La compañía no especificó cuántos contraseña del buzón hackeado los hackers . Dijo que después de haber observado un ataque de hackers concertada , la acción inmediata emprendida para proteger los datos del usuario . Yahoo , según los hackers obtienen los nombres de usuario y contraseñas , el adattárolóiból empresa trató de acceder a los buzones de correo, pero con la base de datos de códigos robados a, de la empresa sin nombre diferente.

Los usuarios suelen utilizar las mismas contraseñas para el servicio web múltiples, de modo que los hackers explotan un intento de robo de contraseñas para acceder a la información personal almacenada en múltiples proveedores simultáneamente.

Yahoo ha recomendado a los clientes a cambiar para hacer más difícil crackable contraseñas en secreto , y la vinculación de su cuenta para tener acceso a su propio número de teléfono celular, así que kétlépcsőssé el procedimiento de identificación .

Yahoo anunció que , en cooperación con las autoridades policiales tratan de determinar la identidad de los piratas de Internet .

Después empresa cliente de correo electrónico Yahoo segunda más grande del mundo operativo de Google Gmail . 273 millones de usuarios de Yahoo en todo el mundo a gestionar su bandeja de entrada .

Fuente: ma.hu

Leave a Reply 5899 megnézve, 1 alkalommal mai nap |