< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fideszes eligazítás papoknak?

| Mobile | RSS

Fideszes eligazítás papoknak?

2014. január 31. | hozzászólás | Közélet

Semmi köze nem volt a választási kampányhoz annak, hogy a Budakeszi térségében működő papoknak, lelkészeknek tartott zártkörű gyűlést Hölvényi György egyházügyi államtitkár, és egy fideszes országgyűlési képviselő a napokban a városi művelődési házban.

Csenger Zalán Zsolt, – aki Zsámbék polgármestere is, – lapunknak elmondta, a beszélgetés elsősorban az egyházak jövőbeni pénzügyi megsegítésével volt kapcsolatos. Szóba került, hogy a következő EU-s támogatási ciklusban mely egyházi ingatlanok – elsősorban műemlékek – felújítására lehetne majd pályázni.

Csenger Zalán Zsolt megjegyezte, hogy mindösszesen heten vettek részt a beszélgetésen a meghívott mintegy 30 térségi plébános, református parókus, illetve a környéken működő más felekezetek lelkészei közül.

Az egyházi személyek – talán nem meglepő módon – az állami támogatási összegek növelését látták szükségesnek, mondta az országgyűlési képviselő a Népszavának. És, bár újólag cáfolta a kampány és a gyűlés közti összefüggést, elismerte, hogy ebben a ciklusban hasonló rendezvényt még nem tartottak az egyházak képviselőivel.

szerző:V.J.

forrás:népszav online.hu

Leave a Reply 2258 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: