< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Kinek baj, hogy 3%-kal kevesebbet érünk?///// Qui a tort que nous obtenons moins de 3% ?

| Mobile | RSS

Kinek baj, hogy 3%-kal kevesebbet érünk?///// Qui a tort que nous obtenons moins de 3% ?

Kinek baj, hogy 3%-kal kevesebbet érünk?

Egészen 312-es euróárig esett a forint csütörtökön, és nem biztos, hogy vége van a háborgásnak a devizapiacon. Összeszedtük, hogy ez milyen hatással van ez a gazdaság különböző szereplőire.

Világszinten kirívóan sokat gyengült a forint az utóbbi napokban, csütörtökön 312 fölött is volt az euró, péntek reggel 310 forintnál van az árfolyama. Aggódik most mindenki, hogy mi lesz, meddig megy ez tovább, és mi lesz a következménye a gyenge forintnak. Persze, a fizetésünk és a forintban álló vagyonunk kevesebbet ér a világban, szóval együtt, mint ország, több, mint három százalékkal kevesebbet érünk.

De a gazdaság különböző részeire más-más módon hat a gyengülő forint, ezért összeszedtük ezeket a lehetséges hatásokat.

A forint gyengeségét több elmélet magyarázza, és van köztük olyan, amely szerint félreértés az egész: mivel jók a külgazdasági pozícióink, ezért hiba minket egy kalap alá venni sok sebből vérző feltörekvő országokkal. A világban ehhez képest már teljesen abszurd pletykák is felreppentek a magyar államcsődről. Abban viszont a legtöbben egyetértenek, hogy a Magyar Nemzeti Bank laza politikájának központi szerepe van abban, hogy alulteljesítjük a régiós országok devizáit.
Mi lesz a forinttal?

Ezt mindig csak utólag lehet megmondani, de azért vannak jelek, amik alapján el lehet gondolkodni ezen. A devizakereskedők egy sor szempontot néznek, ami alapján pozíciókat vesznek fel, és ezek között az érkező hírek vagy sztorik nem mindig a legfontosabbak. Vannak, akik leginkább az árfolyamgrafikont vizsgálják, amikor megveszik vagy eladják az adott pénznemet (ők kereskednek technikai alapon).

A forint márpedig nagyon hirtelen és nagyon nagyot gyengült. Ilyen extrém árfolyammozgás ritka, hogy sokáig fenntartható lenne technikai szempontból. Ezért a következő napokban kevésbé valószínű, hogy ilyen intenzíven folytatódjon a forintgyengülés. Hosszú távon viszont határozottan gyengülő trendben van a forint.

Az is fontos, hogy nem csak kereskedők (az alapkezelőktől a hobbi forexbrókerekig) vannak a devizapiacon, hanem bankok, jegybankok, reálgazdasági cégek és magánszemélyek is. Ebből a szempontból fontos, hogy Magyarország most már hosszú negyedévek óta többet exportál, mint amennyit importál, és ez alapvetően erősíti a forintot.
A kisember

Aki most megy síelni vagy snowboardozni, jobban teszi, ha még itthon waxoltatja a lécét. Aki pedig drága mobiltelefont venne külföldön, vagy valamelyik külföldi internetes boltból rendelne, az jobb, ha meggondolja. Amit helyettesíteni lehet itthoni termékkel, abból hajlandóbbak leszünk hazait választani.

Ha hónapokig kitart a gyenge a forint, akkor úgy általában kevesebbet fogunk külföldi árukat fogyasztani, annyira, hogy az már a statisztikákban is meglátszik majd. Nem mintha annyira sokat habzsolnánk: a magyar lakosság fogyasztása még mindig nem érte el a válság előtti szintet, csak a közelmúltban kezdett kissé élénkülni.

Kevésbé leszünk képesek meglátogatni a külföldi rokonainkat, vagy akár megvenni a repülőjegyet a nyári nyaraláshoz. A másik oldalról viszont ha lehet, még több külföldi szót fogunk hallani a hetedik kerületi bulinegyedben péntek éjjel, és határok melletti magyar boltokban is élénkülhet a forgalom, mivel a külföldieknek jobban megéri majd idejönni, és itt költeni az olcsó pénzt.

Vannak a Magyarországra látogató turistákon kívül más titkos haszonélvezői is a gyenge forintnak. Ők azok, akik euróban, vagy más kemény devizában kapják a fizetésüket, járadékukat, ösztöndíjukat, de itthon élnek, és forintban költik el a pénzt. Gondoljunk csak a sok Sopron környékén élő, de Ausztriában dolgozóra.
A devizahiteles

Ők lehetnek a nagy vesztesek – már azok, akik eddig, minden ellenérv dacára, nem léptek be a néhány hónapja kiszélesített árfolyamgátba. Az árfolyamgát kihasználtsága ugyan az MNB szerint már meghaladta az ötven százalékot, de a népszerűsége továbbra sem átütő, a kiszélesítés után sem indult igazi roham. Pedig most tényleg nagy segítséget nyújtana a devizahiteleseknek.

(Sokan azért nem vették igénybe az árfolyamgátat, mert valami még jobb kormányzati mentőakcióra várnak, mások pedig azért, mert általánosságban nem bíznak a bankokban. És vannak olyanok is, akik nem tudtak belépni annak feltételei miatt.)

Akik kívül maradtak az árfolyamgáton, azok arra számíthatnak, hogy a februári törlesztőjük 3-5 százalékkal magasabbak lehet – legalábbis, ha hitelük kamatperiódusa egy hónap, ha ugyanis ennél több, akkor a forintgyengülés csak később jelenik meg a havi részleteikben. Az MNB felmérései szerint egyébként éppen a legalacsonyabb jövedelműek vesznek részt arányaikban a legkevésbé az árfolyamgátban, így a relatív tehernövekedés még nagyobb lesz nekik.

Az államháztartás

Az állam felől nem kell aggódnunk, a finanszírozással nem lesz probléma, legalábbis az első félévben – mondta Gabler Gergely, az Erste makroelemzője. Az év egészében nagyjából 5,4 milliárd eurónyi finanszírozási igény lesz, és ebből kétmilliárd már a kormány MNB-nél vezetett számláján pihen. Közvetlen fizetési problémáktól tehát egyáltalán nem kell tartani.

Gabler szerint nem valószínű, hogy ez a feltörekvő piaci vihar sokáig kitartson. Az is mellettünk szól, hogy a magyar folyó fizetési mérleg többlete egészen jelentős, tavaly közel 3 milliárd euró volt. Az tényleg nem jellemző, hogy masszívan többletes országok devizája ellen spekuláljanak a piacon, bár ez sem példa nélküli. Viszont ha masszívan gyengül a forint, akkor az export élénkülhet, az import növekedése viszont lassulhat, tehát akár még nagyobbra is hízhat a folyó fizetési mérleg többlete. (Persze fontos megjegyezni, hogy a magyar exporthoz nagyon sok minden külföldről jön be az országba, tehát ez a hatás csak mérsékelt lehet.)

Viszont volt csütörtökön egy elég fenyegető jel: az Államadósság Kezelő Központ nem kapott elég ajánlatot a felkínált államkötvényekre (jó esetben sokszoros túljegyezés van, most viszont a felkínált 50 milliárd forintra 50 milliárdnyi ajánlat érkezett, így inkább csak 35 milliárdot értékesítettek, és azt is magasabb hozammal), és a már forgalomban lévő állampapírok hozamai is emelkedtek. A befektetők tehát a nagy viharban inkább kivárnak, óvatosabbá váltak a magyar állam finanszírozásával kapcsolatban.

Szintén nem szívderítő, hogy az államadósság 42 százaléka devizában (euróban és dollárban) van továbbra is, annak ellenére, hogy az ÁKK tudatosan törekszik arra, hogy a finanszírozás egyre nagyobb részét váltsák át forintra. Ha durván és sokáig gyengülne a forint, akkor az az államháztartást is lehetetlen helyzetbe hozná. Ráadásul emlékezhetünk arra, hogy a 2012 eleji árfolyampánik idején – amikor 320 fölé kúszott az euró/forint – elég sok forintot vittek ki eurószámlákra, ami nagy veszteséget okozott.
Az exportőr cég

A közvélekedés szerint egy deviza leértékelése növeli az ország versenyképességét. Ebben az esetben nagyon jó lenne, ha a forint tartósan gyengülne. Magyarországon viszont sok minden máshogy van, mint a tankönyvben.

A magyar cégek jelentős része egy külföldi cég leányvállalata, és ezért a pénzt is az anyavállalattól kapják. Sokan közülük eleve euróban gazdálkodnak. A nagyvállalatok hazai beszállítói közül is rengetegen áttértek az euróalapú elszámolásra (lásd Bod Péter Ákos ábráját ebben a cikkben), részben éppen azért, mert a kiszámíthatatlan árfolyamoknál kevés rosszabb dolog van az üzleti életben.
A magyarok exportjának egészen nagy az importhányada. Ennek az egyik oka Magyarország energia- és nyersanyagszegénysége, a másik pedig az, hogy nem túl nagy a magyar hozzáadott érték abban, amit exportálunk. Nem itt fejlesztik ki az Audi motorokat, itt csak legyártják őket. A globális értékláncokban ezért nem foglalunk el túl előkelő helyet.

A gyenge forint tehát hidegen hagyja az euróban gazdálkodó cégeket, azoknak pedig árt, akik sok alapanyagot importálnak, viszont viszonylag kevés értéket adnak hozzá. Van még egy nem elhanyagolható probléma: a magyar cégek jelentős részének van devizahitele. Ez akkor nem jelent akkora gondot, ha euróban vagy dollárban értékesítenek, ha viszont forintban, akkor igen.

Az viszont tény, hogy egy külföldi, euróban gazdálkodó cégeknek jobban megéri majd Magyarországra jönni, hiszen a béreket forintban fizetik, ami nekik olcsóbb lesz. Ez elvileg ösztönözheti a beruházásokat is – de persze csak akkor, ha a többi körülményt (például a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát) is kedvezően ítélik meg. A forintban gazdálkodó magyar exportőröknek is előrelépés lesz a gyengébb forint, hiszen ugyanazért az értékesített áruért több pénzt fognak kapni.
Na de mit csinál akkor az MNB?

Hogy mi lehet most a célja az MNB-nek, az a legnagyobb, legtalányosabb kérdés ebben az egész történetben. A monetáris politika jövőjének kifürkészése külön szakterület, és egyben az egyik legnépszerűbb téma az egész pénzvilágban, ráadásul a jegybankok előszeretettel okoznak néha meglepetést, szóval nem a legkönnyebb dolog erre magabiztosan válaszolni.
Infláció, árfolyam és alapkamat? Ezek meg hogyan függnek össze?

Nem olyan bonyolult ez: minél magasabb a jegybanki alapkamat, annál jobban megéri megtakarítani, mint elkölteni a pénzt, hiszen ha lekötjük, akkor többet hoz. Ezért ha a jegybank kamatot emel, akkor kevesebb pénzt költenek az emberek, az inflációt tehát – elméletileg – mérsékli a kamatemelés. És a növekedést is csökkenti, nagyjából ugyanezért: kevesebb pénzt költenek az emberek.

És minél magasabb a kamat, annál jobban megéri külföldiként megvenni egy másik ország devizáját – és fordítva, minél alacsonyabb, annál kevésbé. Itt nagyon fontos a kamatkülönbözet is. Ha magas a forintkamat, és alacsony az eurókamat, akkor kevésbé éri meg a forint esésére játszani. Ahogy ez a különbség csökken, úgy egyrészt egyre olcsóbb shortolni, másrészt alapból egyre kevésbé éri meg tartani az alacsony kamatozású de kockázatos forintban kibocsátott állampapírokat, mint a jóval biztonságosabb, de mégis csak kevéssel a forint kamat alatt fizető eurókötvényeket. Ezek a hatások erősítik a forint gyengülését.

A legtöbb értékelés szerint “presztízskérdést” csináltak a magyar jegybanknál a kamatcsökkentés folytatásából. Mivel a másfél éve megkezdett vágássorozatot Matolcsy jegybankelnök és a monetáris tanács Fidesz által kinevezett tagjai hatalmas sikernek fogják fel, ezért mindenképpen ki akarnak tartani mellette.

Az alacsony kamat jó, mert akkor a költségvetésnek is kevesebbet kell fizetni az új államkötvények után (tehát olcsóbb lesz az ország finanszírozása), és a cégek is könnyebben jutnak hitelhez, ami kedvez a gazdaság növekedésnek. Anélkül pedig az államadósságot sem fogjuk tudni magunk mögött hagyni. Ráadásul az infláció is olyan mélyre esett – részben a külföldről importált infláció alacsony, részben pedig a gyenge itthoni fogyasztás és a rezsicsökkentés miatt –, hogy emiatt sem kellett aggódnia a jegybanknak.

De a jegybanki kamat nemcsak hozamokra és az inflációra, hanem a devizapiaci árfolyamokra is nagy hatással van. A magyar alapkamatot a korábbi jegybanki vezetések jellemzően azért is tartották magasan, hogy stabilitást adjanak a forintnak: megérte a befektetőknek forintot tartani más devizák kárára. Ez volt az, amit a jegybank másfél éves munkával lassan megszüntetett.

Ezért nem meglepő, hogy a forint csúnyán begyengült, miután a jegybankelnök további kamatcsökkentések lehetőségéről beszélt szerdán. Matolcsy után már két jegybankár is megszólalt, Pleschinger Gyula és Gerhardt Ferenc is megállapították, hogy az MNB-nek nincs árfolyamcélja. Pleschinger – aki korábban már volt, hogy nem szavazta meg a kamatcsökkentést – arra is utalt, hogy „követik a helyzetet”, bármit is jelentsen ez. Az továbbra is rejtély, hogy hol húzza meg a határt a jegybank a forint gyengülésénél.

Elképzelhető, hogy a jegybanknál úgy gondolkodnak, hogy ezt a dilemmát azzal oldják fel, hogy még kisebb mértékben vágnak kamatot (például csak 5 bázisponttal). Ekkor arcot is mentenek, hiszen tényleg csökkentettek kamatot, de óvatosságot is jeleztek.

Kérdés, hogy ez elég lesz-e a befektetőknek: egyes vélemények szerint a most már egyáltalán nem elégszenek meg egy ilyen kockázatos országban csupán ekkora kamattöbblettel. A piacok ennek megfelelően elkezdték árazni a kamatemelést, és nagy meglepődés lesz, ha ezt nem kapják meg.
Tényleg gyengíteni akarják a forintot?

Gyakran visszatérő felvetés, hogy a kormány, és a befolyása alatt álló MNB szándékosan a forint gyengítésére törekszik. Erre utal, hogy több gazdaságpolitikai lépés is a devizasérülékenység csökkentésére irányul – a leginkább az államadósság forintosítása iránt tett lépések, a növekedési hitelprogramban a vállalatok devizahiteleinek kiváltása, valamint a lakossági devizaadósok védelmében létrehozott árfolyamgát. Ezzel együtt a mostani helyzetben, amikor még mindig nagy a magán- és az államadósságban is a devizaarány, öngyilkos taktika lenne a szándékos forintgyengítés.

forrás:index.hu

Qui a tort que nous obtenons moins de 3% ?

Jusqu’à 312 euróárig le forint a chuté jeudi , et assurez-vous de mettre fin à la lutte dans le marché des changes . Nous avons recueilli que ce genre d’effet est que les différents opérateurs économiques .

Au niveau mondial , le forint affaibli anormalement beaucoup ces derniers jours , le jeudi était bien plus € 312 , vendredi matin , le prix est de 310 HUF . Maintenant tout le monde est inquiet de ce qui va être , combien de temps ça va, et ce sera la conséquence de la faiblesse du forint . Bien sûr, le salaire et le HUF constitué de nos actifs d’une valeur de moins dans le monde , avec des mots tels que pays , nous obtenons plus de trois pour cent de moins .

Mais les différentes parties de l’économie entre l’affaiblissement du forint de différentes manières , de sorte que nous avons recueilli ces effets potentiels .

La faiblesse du forint explique plusieurs théories , et entre les deux est que l’ensemble du malentendu : bon parce que les positions extérieures , et donc l’erreur de nous bosse dans de nombreux pays émergents plaie saignante . Dans le monde , il n’y avait complètement absurdes rumeurs étaient államcsődről hongrois felreppentek . À son tour , la plupart conviennent que la Banque nationale de Hongrie politique lâche joue un rôle central en assurant que les monnaies des pays performants dans la région .
Quel sera le HUF ?

Il est toujours possible de dire juste après, mais il ya des signes que vous pensez peut-être que cette base . Les cambistes sont confrontés à un ensemble de critères par lesquels ils prennent des positions , et parmi ceux qui arrivent ou reportages ne sont pas toujours le plus important . Certaines personnes considèrent que les plus árfolyamgrafikont quand ils achètent ou vendent une devise donnée ( qu’ils soient négociés sur une base technique ) .

Toutefois , le forint s’est affaibli très abrupte et très grand . Dans ces rares mouvements de prix extrêmes qui serait durable pour de longues termes techniques . Par conséquent , dans les prochains jours sont moins susceptibles d’avoir un tel affaiblissement continu intensément du forint . Dans la tendance de long terme est certainement affaiblir le forint .

Il est également important de ne pas seulement les commerçants ( le gestionnaire de la forexbrókerekig de passe ) sont le marché des changes , mais les banques, les banques centrales , les entreprises et les particuliers dans l’économie réelle ainsi . À cet égard , il est important que la Hongrie est maintenant exporté pour beaucoup plus de trimestres qu’il n’en importe, et il est essentiellement de renforcer le forint .
Le petit homme

Qui ski ou de snowboard allez, vous feriez mieux d’avoir les moulures waxoltatja maison. Ceux qui acheter téléphone mobile cher à l’étranger ou une ordonnance étrangère de boutique en ligne , il est préférable si vous pensez cela . Que peut remplacer le produit HomeBiz , nous serons prêts à un domestique à choisir.

Si s’en tenir à un mois faibles en forints , alors nous allons en général consomment des biens étrangers moins , de manière à être visible sur les statistiques alors . Non pas que habzsolnánk tellement : la consommation de la population hongroise n’a pas encore atteint son niveau d’avant – crise , ce n’est que récemment commencé à se redresser un peu .

Moins nous serons en mesure de visiter des parents à l’étranger , ou même acheter un billet pour les vacances d’été . D’autre part , si possible , nous entendrons la fête de quartier septième district vendredi soir , plusieurs mots étrangers , et des commerces à proximité de la circulation à la frontière hongroise peut être trop lumineux, car il est plus rentable pour les étrangers viennent ici et dépensent de l’argent dans le budget .

Il existe en outre d’autres touristes avantage secrète Hongrie de la faiblesse du forint . Ce sont eux qui sont en euros ou d’autres monnaies fortes sont payés , leur loyer , leur bourse , mais ils vivent à la maison et dépenser votre argent dans forint . Pensez à vivre dans la région pour beaucoup Sopron , mais les travailleurs en Autriche .
La dette en monnaie étrangère

Ils seront les grands perdants – ceux qui ont , malgré tous les obstacles , ne sont pas entrés dans quelques mois de árfolyamgátba avancé. Le taux de change de la Banque sous la même utilisation a dépassé cinquante pour cent , mais sa popularité est toujours retentissant , la véritable attaque a commencé après l’élargissement , soit . Je voudrais maintenant très élevé aider les débiteurs étrangers .

( Beaucoup de gens ont eu recours à árfolyamgátat parce que quelque chose encore mieux d’attente pour les sauvetages gouvernementaux, d’autres parce qu’ils ne sont généralement pas confiance aux banques . Et il ya aussi ceux qui n’ont pas pu entrer à cause de ses conditions . )

Ceux qui sont restés en dehors de la árfolyamgáton , ils peuvent s’attendre à être 3-5 pour cent plus élevé dans törlesztőjük Février – au moins en cas de période d’intérêts d’un mois , si elle est plus , l’ affaiblissement de forint plus tard dans le mois s’affiche en détail . Les enquêtes de la Banque , c’est précisément les revenus les plus faibles sont les moins impliqués dans les proportions árfolyamgátban , si l’augmentation par rapport sera encore plus grande charge pour eux .

le gouvernement

Pas besoin de s’inquiéter au sujet du financement de l’État ne sera pas un problème , au moins pour la première moitié de l’année – a déclaré Gergely Gabler , macro analyste chez Erste . Toute l’année sera d’environ 5,4 milliards d’euros de financement exigence , et deux milliards de dollars du gouvernement a été de repos compte BNH . Problèmes de paiements directs , il est donc aucune raison de craindre .

Gabler est peu probable que cette tempête sur les marchés émergents est durable pendant une longue période . Il est également à côté de nous , c’est que l’excédent du compte courant de la Hongrie jusqu’à un majeur l’année dernière était de près de 3 milliards d’euros . Spéculer contre la monnaie n’est pas vraiment typique de ce que les pays les plus modérés massivement sur ​​le marché, même si elle n’est pas sans précédent . Toutefois, si massivement affaiblissement du forint , l’exportation peut être un choix , cependant, peut ralentir la croissance des importations , donc encore plus excédent courant Hizha de compte . ( Bien sûr, il est important de noter que les exportations hongroises beaucoup à venir dans le pays à partir de l’étranger , de sorte que cela peut avoir qu’un effet modeste . )

Mais il était jeudi à un des signaux de menace suffisante : l’Agence de gestion de la dette du gouvernement n’a pas reçu assez d’ offre pour les obligations gouvernementales offertes ( meilleures multiples túljegyezés là, mais maintenant offert à 50 milliards de HUF 50 milliards offres ont été reçues , de sorte qu’ils ont tendance à seulement 35 milliards d’euros ont été vendus , et aussi un rendement plus élevé ) , et les rendements des titres d’État en circulation a également augmenté. Les investisseurs attendent plus que la grosse tempête , ils sont devenus plus prudents au sujet du financement de l’État hongrois .

En outre, aucun encouragement à 42 pour cent de la dette publique en monnaie étrangère (EUR et USD ) est toujours là , malgré le fait que l’ AKK cherchent consciemment à remplacer HUF une part croissante du financement . Rugueux et le forint affaiblis pendant une longue période , vous mettriez dans une situation impossible des finances publiques ainsi . En outre , rappelons que le taux de change au moment de panique au début de 2012 – quand il grimpa l’EUR / HUF dessus de 320 – à peu près sortit EUR HUF comptes , qui ont causé de grandes pertes .
La société exportateur

Dans l’esprit du public une dévaluation de la monnaie va augmenter la compétitivité du pays . Dans ce cas , il serait très agréable d’avoir affaibli le forint en permanence . Hongrie , cependant, qu’il ya beaucoup plus qu’un manuel .

Un nombre important de sociétés hongroises avec une filiale étrangère , et donc de l’argent de la société mère recevra . Beaucoup d’entre eux ont déjà réussi euros . Parmi les grandes entreprises nationales qui fournissent beaucoup de gens se sont tournés vers les gains en euros ( voir la figure Péter Ákos Bod dans cet article ) , en partie justement à cause des taux de change imprévisibles sont une chose peu moins dans les affaires.
Les exportations hongroises très grande part des importations . Une des raisons de l’énergie de la Hongrie et des matières premières est faible , et l’autre est que ce n’est pas trop grand pour la valeur ajoutée hongrois dans ce que vous exportez . Pas développé dans les moteurs Audi , est produite seulement en eux. Les chaînes de valeur mondiales ne peuvent pas faire une addition chique à votre espace .

Le forint faible donc s’intéresser à une société d’économie euro , et mal à ceux qui importent aussi beaucoup de matières premières , mais relativement peu de valeur ajoutée . Il ya aussi un problème non négligeable des entreprises hongroises est une partie importante de prêts en devises . Ce n’est pas un gros problème si elles sont vendues en euros ou en dollars , mais si forint , alors oui .

Cependant , le fait que l’euro entité étrangère sont les entreprises les plus rentables viendra à la Hongrie , parce que les salaires sont payés en HUF , qui sera moins cher pour eux . Ce système est censé encourager l’investissement – mais bien sûr que si les autres conditions (telles que la prévisibilité de la politique économique ) est perçu positivement . Les exportateurs d’agriculteurs Forint hongrois seront une longueur d’avance sur le forint plus faible , puisque, pour les mêmes marchandises vendues recevront plus d’argent .
Que dois-je faire ensuite la Banque ?

Que nous pouvons maintenant viser la MNB , la plus grande question , plus curieux dans toute cette histoire . L’avenir de l’interception de la politique monétaire spécialité distincte , et l’un des thèmes les plus populaires dans le monde financier , en plus de la banque centrale aime parfois causer une surprise , donc ce n’est pas la chose la plus facile de répondre en toute confiance .
Inflation , taux de change et des taux d’intérêt ? Ils sont comment vous rapportez ?

Ce n’est pas si compliqué que ça : plus le taux de base , plus vous économisez en vaut la peine que l’argent dépensé , comme si attaché à voir . Par conséquent, si la banque centrale relève ses taux d’intérêt , il ya moins d’argent à dépenser sur les gens, donc le taux d’inflation – en théorie – de réduire la hausse des taux. Et aussi réduit la croissance , en grande partie pour la même raison : les gens ont moins d’argent à dépenser .

Et plus le taux , plus la peine d’acheter une devise étrangère d’un autre pays – et , à l’inverse , plus le moins . Ici , l’écart est très important. Si les taux d’intérêt en forints élevé et le taux d’ intérêt de l’euro faible , le moins vaut le forint tombe à jouer . Comme cette différence diminue , plus et moins cher shortolni d’une part , d’autre part , les fonds sont à des obligations d’État de moins en moins à maintenir les taux d’intérêt bas , mais forint risque libellée comme plus sûr, mais seulement légèrement , dans l’intérêt des euro-obligations en devises forints . Ces effets renforcent l’affaiblissement du forint .

Les plus notés ” question de prestige ” a fait la banque centrale hongroise , l’intérêt de la réduction continue . En tant que membres nommés par la série ont commencé un an et demi coupés Matolcsy et la banque centrale conseil monétaire Fidesz mettront un énorme succès , donc soyez sûr de vouloir coller à lui .

Le taux d’intérêt bas est bon , parce que vous avez besoin de moins du budget est versé sur les nouvelles obligations ( à savoir , le financement sera moins cher dans le pays ) , et les entreprises ont plus facilement accès au crédit , ce qui est propice à la croissance économique . Sans elle, nous serons en mesure de laisser la dette soit . En outre, le taux d’inflation est tombé si bas – en partie à l’inflation importée étrangère faibles, en partie en raison de la faiblesse de la consommation de HomeBiz et réduction des frais généraux – c’est pourquoi la banque centrale n’a pas à s’inquiéter .

Mais l’intérêt de la banque centrale non seulement rendements et l’inflation , mais aussi dans le taux de change a un grand impact . Le taux de base de la banque centrale hongroise sur les tournées précédentes généralement a également été considéré comme suffisamment élevé pour assurer la stabilité de la HUF : les investisseurs fortunés de HUF pour garder détriment des autres monnaies . C’est ce que la banque centrale et le travail d’un an et demi éliminés lentement.

Il n’est donc pas surprenant que le forint begyengült mal , après les taux d’intérêt de coupe de la banque centrale en outre parlé de la possibilité de mercredi. Après deux banques centrales ont Matolcsy a également dit , Gyula Pleschinger et Ferenc Gerhardt a également été constaté que la Banque n’a pas d’objectif de taux de change. Pleschinger – qui avait déjà pas voté pour une baisse des taux – également appelé à «suivre la situation», quoi que cela signifie . Le mystère reste où tracer la ligne sur l’affaiblissement de forint de la banque centrale .

Il est possible que la banque centrale doit penser à résoudre ce dilemme en place pour réduire encore moins d’intérêt ( par exemple , seulement 5 points de base ) . Puis il est allé à face, comme il a été vraiment réduire les taux d’ intérêt , mais la prudence est indiquée .

La question est de savoir si ce sera suffisant pour les investisseurs : certains disent que l’ n’avais tout simplement pas assez de contenu avec ces pays à risque comme kamattöbblettel seulement. Les marchés ont commencé à le prix de son augmentation de taux en conséquence et sera une grande surprise si vous ne l’obtenez pas .
Je tiens vraiment à affaiblir le forint ?

Foire suggestion récurrente que tout le gouvernement et la Banque sous l’influence de la recherche délibérément à affaiblir le forint . Ceci suggère que plus l’action politique vise à réduire la devizasérülékenység – le taux de change pour la plupart en HUF à la dette à la croissance du programme de prêt de remplacer devises d’emprunt des entreprises et débiteurs en devises mis en place pour protéger le public . Avec la situation actuelle , alors que nous sommes encore élevé dans le secteur privé et la dette publique est dans les taux de change , les tactiques de suicide étaient forintgyengítés délibérées .
Source : index.hu

Leave a Reply 2372 megnézve, 1 alkalommal mai nap |