< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Razzia a cigicsempészeknél

| Mobile | RSS

Razzia a cigicsempészeknél

nav ruzsa cigi
Razzia a cigicsempészeknél

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei egy Csongrád megyei településen csaptak le a cigicsempész hálózatra. Az elkövetők cigaretta biznisz mellett feltehetően embercsempészettel is foglalkoztak.

Egy ruzsai csarnokban razziáztak a pénzügyi nyomozók és a pénzügyőrök. A helyszínre érkezve egy magyar adójegy nélküli cigarettával megrakott teherautót találtak. Az ellenőrzést a csarnokban folytatták, ahol egy osztrák teherautóra és három szerb utánfutóra bukkantak. Az elkövetők a járművekben különböző üregeket, rejtett tárolókat alakítottak ki, amelyek nagy része szállításra várt, feltöltött áruval. A pénzügyi nyomozók rajtaütésekor még látszódott a friss ragasztás nyoma.

A NAV munkatársai a szállításra használt járműveket, és a több mint 85 ezer doboz, 90 millió forintot meghaladó értékű magyar adójegy nélküli cigarettát lefoglalták.

A csarnok a cigarettán kívül 2 török és 8 szír állampolgárt is rejtett. A külföldi állampolgárok útlevelet nem tudtak felmutatni, így őket átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mórahalmi Határrendészeti Kirendeltségének.

A NAV pénzügyi nyomozói különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

A helyszínen készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

Barnáné Horváth Melinda
sajtóreferens

Leave a Reply 3321 megnézve, 1 alkalommal mai nap |