< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Vagyonnyilatkozatok Nyolcmillió forinttal csökkentek Áder János megtakarításai

| Mobile | RSS

Vagyonnyilatkozatok Nyolcmillió forinttal csökkentek Áder János megtakarításai

2014. február 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Noha juttatásait és ajándékait diszkréten nem részletezi Áder, turkáljunk kicsi a köztársasági elnök zsebében!

Az államfő 2013. évi vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy Áder János továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét tudhatja magáénak.

Az államfő megtakarításai összességében több mint 8 millió forinttal csökkentek tavaly. A köztársasági elnök megvált a több mint 7,3 millió forint értékű OTP befektetési jegyétől, ING életbiztosítása viszont 10 ezer euróval (több mint hárommillió forinttal) 95 ezer euróra nőtt.

Az euróban tartott megtakarítása ugyanakkor a 2012-es 49 ezerről 28 ezerre csökkent, emellett 3300 dollárt (762 ezer forintot) is tart ezen a számláján. A forint folyószámláján lévő összeg szintén csökkent a korábbi 3,7 millió forintról 1,85 millió forintra.

Az államfő ugyanakkor tavaly 880 ezer forint értékben vásárolt kamatozó kincstárjegyet, valamint 2,4 millió forintot tart egy tartós befektetési értékpapír számlán.

Áder János vagyonnyilatkozatában nem részletezi juttatásait és ajándékait, mint írja, előbbiek megfelelnek a köztársasági elnök jogállásáról szóló törvényben meghatározottaknak, utóbbiak pedig a diplomáciai kapcsolattartásból származnak.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 399 megnézve, 1 alkalommal mai nap |