< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán komoly ellenfélnek tartja Botkát

| Mobile | RSS

Orbán komoly ellenfélnek tartja Botkát

2014. február 7. | hozzászólás | Közélet

Attól fél, ha még egyszer megdicséri, még lehúzzák a listáról a szocialisták. A paksi bővítés szerinte nagyon egyszerű: ez minden idők legjobb üzlete.

„Vigyáznom kellett, mert ha még egyszer megdicsérem, lehúzzák a listáról a szocialisták!” – mondta Orbán Viktor Szeged szocialista polgármesteréről, Botka Lászlóról egy, a Szegedma.hu hírportálnak adott interjújában. Orbán már csütörtökön is jókat mondott Botkáról az új szegedi kutatóközpont átadóján, most pedig arról beszélt, hogy „csak az az aranyérem csillog szépen, ahol komoly ezüstérmes van az ember mögött”, ezért meg kell adni a tiszteletet a riválisnak.

Orbán az interjúban hosszan beszélt arról, hogy milyen ellentmondásos szerepben van jelenleg Szeged: izgalmas nagyváros, de nem vált regionális központtá. Az új kutatólabor azonban hozzásegítheti ehhez a várost. „Jelen pillanatban boldog vagyok, hogy ebben a bonyolult politikai környezetben, mikor a város polgármestere szocialista, a kormánymegbízott, a projekt kormánybiztosa és a miniszterelnök pedig fideszes, sikerült mégis a szegediek javára kamatoztatni a lehetőségeket” – mondta.

Szóba került a paksi bővítés is. Orbán szerint egy jobboldali kormánynak nagy kihívás Oroszországgal üzletet kötni, de sokkal nehezebb együttműködni a kínai és a vietnami kommunista párttal. Ő azonban megbeszélte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy pragmatikusan állnak hozzá a kapcsolatokhoz.

Maga a paski ügy pedig Orbán szerint roppant egyszerű. „Az új blokkok megindítása az elektromos áram további 13 százalékos díjcsökkenését vonja maga után” – mondta. Ő ötször megnézi, mielőtt bármilyen üzleti megállapodást köt Magyarország nevében. „Nyugodtan mondhatom, emberemlékezet óta nem kötött hazánk olyan kedvező pénzügyi egyezséget, mint ez a hitel” – tette hozzá.
forrás:orrigo.hu

Leave a Reply 318 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: