< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Obama: veszélyben van a vallásszabadság a világon//// Obama is in danger of religious freedom in the world

| Mobile | RSS

Obama: veszélyben van a vallásszabadság a világon//// Obama is in danger of religious freedom in the world

Obama: veszélyben van a vallásszabadság a világon

Veszélyben van a vallásszabadság a világon és az Egyesült Államok ki fog állni a vallási kisebbségek védelmében – jelentette ki csütörtökön Washingtonban Barack Obama amerikai elnök a 62. Nemzeti Imareggelin.

Az elnök elmondta, hogy noha a hit erejét olyan távoli helyeken is érezte, mint a Szentföld, egy isztambuli mecset vagy egy bangkoki buddhista templom, “ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a vallásszabadság szerte a világon fenyegetettség alatt áll.”
Rámutatott, hogy a hívőknek szerte a világon erőszakot kell elszenvedniük és hogy a vallást kiforgatják az üldöztetés igazolásának érdekében. Emlékeztetett rá, hogy Kína, Burma, Nigéria és más országok vezetőivel lefolytatott találkozóin hangsúlyozta az emberi jogok, beleértve a vallásszabadság fontosságát.
“Egyetlen társadalom sem lehet valóban sikeres anélkül, hogy szavatolná egész népének jogait, beleértve a vallási kisebbségeket” – mondta az elnök.
“A jövőben is szembeszállunk az antiszemitizmus ocsmány dagályával” – tette hozzá.
Elmondta, hogy kormánya világszerte erősíti az együttműködést a vallási vezetőkkel az olyan kérdések ügyében, mint a klímaváltozás.
“Tegyünk többet a vallások közötti párbeszéd ápolásáért!” – hívta fel közönségét Barack Obama, aki egyben azt is sürgette, hogy bocsássák szabadon a vallási meggyőződésük miatt bebörtönzötteket.
Az amerikai elnök a mintegy 3500 fős, politikai és vallási szempontból egyaránt sokszínű nemzetközi hallgatóság előtt hangoztatta: a reggeli alkalmat nyújt a részvevőknek, hogy “félretegyék a párt- és ideológiai címkéket és elsősorban a szerető Isten gyermekei legyenek”.
“Nem amiatt kell aggódnunk, hogy vajon Isten a mi oldalunkon van-e, hanem hogy mi Isten oldalán állunk-e” – mondta.

forrás:hír3.hu

Obama is in danger of religious freedom in the world

Is in danger of religious freedom in the world and the United States will stand up in defense of religious minorities – said on Thursday U.S. President Barack Obama in Washington on 62 National Imareggelin .

The president said that although he felt the power of faith in remote places such as the Holy Land , an Istanbul mosque or a Buddhist temple in Bangkok , ” it is also clear that the religious freedom around the world is under threat . ”
He pointed out that believers around the world to suffer violence and that religion is perverted to the proof of persecution . She pointed out that China , Myanmar, Nigeria and conducted meetings with leaders of other countries stressed the importance of human rights, including freedom of religion importance .
” No society can be truly successful without guaranteeing the rights of all the people , including religious minorities ,” – said the President.
” The future is on a collision ugly tide of anti-Semitism ” – he added.
He said that the Government strengthen its cooperation with the worldwide religious leaders regarding issues such as climate change.
” Let us care for more dialogue between religions ! ” – Barack Obama called on his audience , who is also urged to release prisoners because of their religious beliefs .
The U.S. president stated before both diverse international audience of about 3,500 people, political and religious points of view: the breakfast occasion for the participants to ” put aside party and ideological labels and focus on loving the children of God” .
“You do not have to worry about whether God is on our side, but what if we are on God’s side ,” – he said.

Source: hír3.hu

Leave a Reply 503 megnézve, 1 alkalommal mai nap |