< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyógyszer lehet a szentesi paprikából?///Les médicaments peuvent Szentesi poivre ?

| Mobile | RSS

Gyógyszer lehet a szentesi paprikából?///Les médicaments peuvent Szentesi poivre ?

2014. február 17. | hozzászólás | Közélet

Gyógyszer lehet a szentesi paprikából?

Szentes – A kapszaicin, amitől csíp egy paprika, tulajdonképpen méreg. Óvatosan adagolva viszont elpusztítja a rákos sejteket. Lantos Ferenc egyetemi docens szerint egy szentesi növényfajtában óriási lehetőségek rejlenek. Már csak egy olyan cég kellene, amely komolyan a kutatás mellé állna.

– A kertészetben arról nevezetes a cseresznyepaprika, hogy olyan enzimeket termel, amelyek miatt a lisztharmat fertőzés nem tud kialakulni a növényben. Ezek az anyagok a humán gyógyászatban is nagy szerepet játszhatnak. Ha egy „behatoló” próbálja gátolni a sejt működését, akkor úgynevezett oxigéngyökök termelődnek a növény szervezetében. Az egyetlen baj ezekkel, hogy túlságosan is aktívak, az egészséges sejtet is el tudják pusztítani. A sejt védelmét azonban a magas dózisban termelődő antioxidáns, a C-vitamin fogja ellátni – magyarázta kutatásai eredményét Lantos Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának docense. A kutató hosszú ideje vizsgálja a szentesi cseresznyepaprikát, illetve az ilyen alanyra oltott étkezési paprikát. Évek munkája után alakult ki az a meggyőződése, hogy a mezőgazdaságban elért eredményeit az orvosok a humán gyógyászatban is alkalmazhatnák. Véleménye szerint a paprika csípősségét eredményező anyag, a kapszaicin – amelyet már jelenleg is nagy energiával vizsgálnak a világ tudósai – komoly szerepet kaphatna a rák gyógyításában.

– Az akadémián megvizsgáltuk az összes cseresznyepaprika-fajtát, és úgy találtuk, csak a szentesi tartalmaz harmonikus koncentrációban reaktív oxigénfajtákat. Azt, hogy az alany miért tudja átadni a nemes résznek, a mai napig is kutatjuk, ha rájövünk, ez majd biztos nagy visszhangot kap a nemzetközi tudományos életben – mondta. A szentesi Árpád Agrár Zrt.-ben második éve folyik a növénnyel kapcsolatos kutatás. A fajta nemesítője, a néhai dr. Szalva Péter 100 gramm termésben kimagasló értékeket, 330 milligramm C-vitamint és 6-8 ezer Scoville-egység kapszaicint mért. Csak összehasonlításként: az utóbbi érték a borsban 100-500, a világ legerősebbnek tartott Dorset Naga paprikában 1,5 millió. A kapszaicin tulajdonképpen egy méreg, de mint minden ilyen anyag, megfelelően adagolva jótékony hatású lehet, fogalmazott Lantos Ferenc.

Sokat ígér a szentesi cseresznyepaprika-fajta – magyarázta Lantos Ferenc docens. Fotó: Králik Emese
Sokat ígér a szentesi cseresznyepaprika-fajta – magyarázta Lantos Ferenc docens. Fotó: Králik Emese

– A szervezetbe juttatva olyan hasznos anyagok termelését serkenti, amely például a rákterápiában eredményre vezethet. A vizsgálatok során azt figyeltük meg, hogy a szentesi paprika beltartalmi anyagai megadózisban bizonyos daganatot okozó sejteknek akár 80 százalékát is elpusztíthatják. A hatóanyagot kivonva szerintem gyógyszer lehetne belőle – magyarázta az egyetem vásárhelyi karán oktató docens. Leszögezte, hogy nem maga a paprika vagy a belőle kivont kapszaicin bír gyógyító hatással, ez mindössze megtámogatja a szervezet saját védekezőképességét. Hatására ugyanis hormonális úton termelődő ellenanyagok jelennek meg a testben, amelyek a rákos sejteket növelő mechanizmust gátolják. Tulajdonképpen munkára serkenti az immunrendszert, érvelt.

– Felhívott, majd személyesen is megkeresett a Kaliforniai Egyetemen oktató, magyar származású orvos-biokémikus professzor, Boros G. László. Óriási fantáziát lát a kutatásaimban, nyitott az együttműködésre. A budapesti Király Zoltán akadémikus ugyancsak arra biztatott, hogy folytassam a vizsgálatokat – hallottuk tőle. Lantos Ferenc úgy fogalmazott: boldog lenne, ha ez egy szentesi vonatkozású felfedezés lehetne. Most már azonban arra volna szükség, hogy egy komolyabb cég, illetve a humán kutatás is határozottan bekapcsolódjon a munkába. Minden közeledésre nyitott, tette hozzá.

forrás:dm.hu

Les médicaments peuvent Szentesi poivre ?

Sanctionné – capsaïcine , ce qui rend les poivrons dans une piqûre , fait le poison . Nourris avec soin à son tour détruit les cellules cancéreuses. Ferenc Lantos , professeur agrégé d’espèces végétales Szentesi avec un énorme potentiel . Il ya seulement une entreprise devraient sérieusement que seraient attachés à la recherche.

– La pépinière est célèbre pour la cerise pour produire des enzymes qui sont causés par une infection de l’oïdium peut se développer dans l’usine . Ces substances chez les humains peuvent également jouer un rôle majeur . Si un « intrus » pour tenter d’inhiber la fonction des cellules , il est appelé l’oxygène produit dans le corps de la plante . Le seul problème avec ce que les cellules trop actives , en bonne santé peut détruire . Protection des cellules , mais une dose élevée produit un antioxydant, un C la vitamine A sera fourni – a expliqué les résultats de la recherche Ferenc Lantos , Université de Szeged , ministère de l’Agriculture professeur de longues recherches d’instruction après Szentesi cerise ou des sujets vaccinés poivrons pendant des années , son travail a évolué la croyance que les résultats obtenus dans les médecins de l’agriculture .. pourrait également être utilisé en médecine humaine , sa vision de l’affaire , ce qui entraîne des piments , la capsaïcine – . déjà actuellement à l’étude avec une grande énergie les des scientifiques du monde – pourrait recevoir un rôle majeur dans le traitement du cancer .

– L’Académie a examiné toutes les variétés de cerises , et trouvé seulement la Szentesi harmonique contiennent des concentrations d’espèces réactives de l’oxygène . C’est pourquoi le sujet est capable de passer sur la section de base , nous explorons nos jours , si nous nous rendons compte que ce sera sûr d’obtenir une vie universitaire internationale de haut niveau – il dit. La deuxième année de Szentesi Arpad Ltd recherche agricole qui se passe dans l’usine . L’éleveur de la race , la fin du dr . Peter Szalva 100 grammes de cultures de grande valeur , de 330 milligrammes de vitamine C et de 6 à 8000 Scoville Unité capsaïcine mesurés . Juste à titre de comparaison : la dernière valeur POIS 100 à 500 de la plus forte poivre Dorset Naga dans le monde ont pris 1,5 million . La capsaïcine est en fait un poison , mais comme avec tout ce matériel , bien administré peut être bénéfique , Ferenc Lantos dit .

Comme beaucoup de variétés de cerises Szentesi – a expliqué le professeur Ferenc Lantos . Photo: Emese Králik
Comme beaucoup de variétés de cerises Szentesi – a expliqué le professeur Ferenc Lantos . Photo: Emese Králik

– On introduit dans le corps stimule la production de matières utiles , qui peuvent, par exemple, dans le traitement du cancer résultat . Dans les études , il a été observé que les substances nutritives Szentesi de poivre peuvent détruire jusqu’à 80 pour cent de doses massives de certaines cellules tumorales pathogènes. Le médicament actif moins je pense qu’il pourrait être – a expliqué Faculté de l’ enseignement universitaire Mures professeurs agrégés . Il a déclaré qu’il extrait de poivre ou la capsaïcine soi n’est pas curatif , il est juste megtámogatja propres défenses de l’organisme . Produit le même effet en vertu des anticorps hormonaux apparaissent dans le corps qui inhibent les cellules cancéreuses mécanisme d’amélioration . En fait , il stimule le système immunitaire de travailler , il fait valoir.

– Il m’a demandé personnellement et instructeur appelé à l’Université de Californie , le professeur médecin et biochimiste d’origine hongroise , Vin G. Laszlo . Imagination énorme de voir mes recherches , ouvert à la coopération . Académie du roi à Budapest , Zoltán ont aussi m’a encouragé à poursuivre mes études – nous avons entendu parler de lui . Ferenc Lantos avait ceci à dire : être heureux si cela pouvait être lié à une découverte Szentesi . Il est présent, cependant , il faudrait une grande entreprise ou la recherche humaine peut certainement partir à travailler . Tous ouvrir de plus près, at-il ajouté .

Source : dm.hu

Leave a Reply 481 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: