< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi állománygyűlés 2014

| Mobile | RSS

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi állománygyűlés 2014

2014. február 19. | 96 hozzászólás | Katasztófavédelem

Szatmári ezredes, Bakondi altábornagy, B. Nagy László kormánymegbízott

Szatmári ezredes, Bakondi altábornagy, B. Nagy László kormánymegbízott

Szatmári tü,ezredes, Dr. Bakondi altábornagy

Szatmári tü,ezredes, Dr. Bakondi altábornagy

Bodó Imre Szeged Járás Hivatal vezetője

Bodó Imre Szeged Járás Hivatal vezetője

dr. Lukács János dandártábornok

dr. Lukács János dandártábornok

Márkus András dandártábornok

Márkus András dandártábornok

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi állománygyűlés 2014

Kissé sejtelmesen kezdődött az állománygyűlés. Mire a hírportálunk megérkezett több magas rangú főtiszt csendben beszélgetett. Tátrai János alezredes Úr fogadott bennünket , s tájékoztatott, a gyűlésre nem mehet be a sajtó. Meglepődtem, mivel nem először tudósítok a rendkívül hasznos és építő jellegű állománygyűlésről. Hát nem, nem!

Lassan érkeztek a vendégek. Először Márkus András dandártábornok, a NAV Vám és Pénzügyi igazgatóság vezetője, majd Dr. Lukács János dandártábornok a CSMRFK főkapitánya, Bodó Imre a Járási Hivatal vezetője, később érkezett Csongrád város polgármestere…

Az altábornagy Dr. Bakondi György, B. Nagy László kormánymegbízott, valamint Szatmári Imre tü. ezredes jelenlétével érkezett a gyűlésre. Régi barátként köszöntöttük egymást az altábornagy Úrral valamint a kíséretével.
A sajtótájékoztató 14 óra 22 perckor kezdődött.

Dr. Bakondi György beszámolójában ismertette a BM OKF gazdasági helyzetét s a munkájukból adott egy kis ízelítőt. 2013-ban lezárult egy nagy átalakulás, szorosabbá vált a munkakapcsolat a kormányhivatalokkal, valamint fokozták a lakossággal való kapcsolatot. – majd így folytatta, csökkentek a veszélyhelyzetek, javult a munkamorál az új módszerek indukcióját követően. A tüzesetek radikálisan csökkentek, ezt köszönhetjük a szervezet munkának s természetesen a fegyelemnek. Kiemelte; – a fiatalok egyre többen vállalják a katasztrófavédelmi munkát. A fluktuáció szinte a nullára csökkent. Az iparbiztonság fejlődött, a létfontosságú törvények beépültek a rendszerbe. Megemlítette a kéményseprő-ipari közszolgáltatók hatósági felügyeletét. Megköszönte a megyei igazgatóság kiemelkedő munkáját.

Szatmári Imre ezredes Úr köszönetet mondott a támogatásért. A minőségi munkavégzés a magas szintű szervezett munkának köszönhető. Tanulmányozták a munkaprogramot, a közbiztonsági kihívásoknak eleget tudtak tenni. Ehhez egy magasan kvalifikált állományra volt szükség! Büszkén tájékoztatta a sajtót, hogy a igazgatóságuk hatékonysága országosan kiemelkedő! Ez természetesen, a képzéseknek is köszönhető, majd kitért a egészségügyi ellátások színvonalára… a támogatásról azt jegyezte meg, 200 milliót kapott s köszönetet mondott az altábornagy Úrnak. Később, beszélt az informatikai rendszer hatékonyságáról, valamint a továbbképzésekben megköszönte a SZTE oktatóinak is a türelmét.

B. Nagy László kormánymegbízott kiemelte, nemcsak megbízottként ,hanem mint védelmi vezetőként is gratulálok a katasztrófavédelem kimagasló munkájához. A hivatásos, önkéntes állomány erőfeszítései a magas szintű szakmai képzettségnek köszönhető. Az árvízi munkálatokról megjegyezte: – az ország sokat szenvedett, ám felülkerekedett az árvízveszélyen. Az ország egy emberként állt a gáton! Minden elismerésem a katasztrófavédelem minden dolgozójának. Zárószóként röviden a feltételrendszerek megfelelnek az elvárásoknak!

2014. február 19 -lio-

Leave a Reply 3710 megnézve, 2 alkalommal mai nap |