< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Világszerte nő a gazdasági bűncselekmények száma

| Mobile | RSS

Világszerte nő a gazdasági bűncselekmények száma

2014. február 20. | hozzászólás | Közélet

Világszerte nő a gazdasági bűncselekmények száma

A lopások, sikkasztások, számítógépes és egyéb gazdasági bűncselekmények száma egyre növekszik.

A PricewaterhouseCoopers (PwC) 2014-es globális gazdasági bűncselekmények felmérése, amely a legnagyobb ilyen jellegű áttekintés, közölte: az általa megkérdezettek 37 százaléka vált gazdasági bűncselekmény áldozatává, ami 3 százalékkal több mint 2011-ben. A leggyakoribb a legegyszerűbb forma, a lopás, amit 69 százalék jelentett, a beszerzéseknél elkövetett csalást 29, vesztegetést és korrupciót 27, számítógépes bűncselekményt 24 és könyvelési csalást 22 százalék tapasztalt. Ezeknél kisebb arányban jelentettek pénzmosást, szellemi tulajdon vagy adatlopást, jelzáloghitel és adócsalást.

Az ezek által okozott anyagi kár nehezen felmérhető. A válaszolók 20 százaléka a vállalatának okozott veszteséget több mint 1 millió, 2 százalékuk (30 szervezet képviseletében) több mint 100 millió dollárra becsülte.

A gazdasági bűncselekmények leggyakoribb előfordulási helye Afrika, ahol a megkérdezettek 50 százalékát érte, a második hely az Egyesült Államoké 41 százalékkal, őket követi Kelet-Európa 39, Latin-Amerika és Nyugat-Európa 35, Ázsia 32 és a Közel-Kelet 21 százalékkal. Az országok listáját Dél-Afrika vezeti 69 százalékkal, a második Ukrajna 63, majd Oroszország 60 százalékkal.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 309 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: