< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Szocsi 2014 Drámai női hokidöntő – a sírból hozta vissza Kanada, buktak az amerikaiak

| Mobile | RSS

Szocsi 2014 Drámai női hokidöntő – a sírból hozta vissza Kanada, buktak az amerikaiak

2014. február 21. | hozzászólás | Sport

Szocsi 2014
Drámai női hokidöntő – a sírból hozta vissza Kanada, buktak az amerikaiak

A címvédő kanadai válogatott drámai végjátékban, hosszabbításban nyert az amerikai csapat ellen a szocsi téli olimpiai női jégkorongtornájának csütörtöki döntőjében.

Az amerikaiak a záróharmadban már két góllal vezettek, ám a kanadaiak Brianne Jenner révén három és fél perccel a vége előtt szépítettek, majd Marie-Philip Poulin góljával 55 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt egyenlítettek úgy, hogy a kapusukat is lehozták.

A 22 éves Poulin – aki már a négy évvel ezelőtti, vancouveri győztes csapatnak is a tagja volt – végül “duplán” hős lett, hiszen a hosszabbítás kilencedik percében megszerezte az olimpiai bajnoki címet jelentő találatot is. A kanadaiak sorozatban negyedszer nyertek aranyérmet az ötkarikás játékokon.

Eredmény: jégkorong, nők, döntő: Kanada-Egyesült Államok 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) – hosszabbítás után

korábban: bronzmérkőzés: Svájc-Svédország 4-3 (0-1, 0-1, 4-1) a további helyezések: 5. Finnország 6. Oroszország 7. Németország 8. Japán

forrás:ma.hu

Leave a Reply 352 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: