< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ukrán válság Ellenzéki belügyminiszter Ukrajnában////crise ukrainienne Ministre de l’opposition pour les affaires intérieures de l’Ukrain

| Mobile | RSS

Ukrán válság Ellenzéki belügyminiszter Ukrajnában////crise ukrainienne Ministre de l’opposition pour les affaires intérieures de l’Ukrain

Ukrán válság
Ellenzéki belügyminiszter Ukrajnában

Felgyorsultak az események észak-keleti szomszédunkban; az új belügyminiszter mellett az ukrán parlament Julija Timosenko szabadlábra helyezéséről fogadott el határozatot.

Arszenyij Avakovot, az ellenzéki Haza párt képviselőjét, Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő egyik közeli munkatársát választotta az ország új belügyminiszterének az ukrán parlament szombaton.

Avakov kinevezését a 324 jelen lévő képviselőből 275 támogatta.

Az előző ügyvezető belügyminisztert, Vitalij Zaharcsenkót pénteken váltotta le az ukrán törvényhozás azzal az indokkal, hogy ő a felelős a tüntetők elleni brutális fellépésért és civilek haláláért. Sajtóértesülések szerint Zaharcsenko ezt követően Fehéroroszországba szökött.

Emellett az ukrán parlament Julija Timosenko bebörtönzött miniszterelnök szabadlábra helyezéséről fogadott el szombaton határozatot, amelyet 322 képviselő támogatott.

A határozatot nem kell jóváhagynia az ukrán államfőnek.

Timosenkót 2011-ben ítélték el hét év börtönbüntetésre az Oroszországgal kötött, Ukrajna számára előnytelen gázszerződés miatt, de az ellenzék és az Európai Unió is politikai indíttatásúnak minősítette az ítéletet.

Az ukrán parlament szombaton felmentette Viktor Psonka főügyészt. A szavazás után Alekszandr Turcsinov újonnan megválasztott parlamenti elnök közölte, hogy Psonka napok óta nem jelent meg a munkahelyén.

forrás:ma.hu

crise ukrainienne
Ministre de l’opposition pour les affaires intérieures de l’Ukraine

Accéléré dans le nord -est à côté , à côté de la nouvelle ministre de l’Intérieur de l’Ukraine Ioulia Timochenko Parlement a adopté une décision sur la libération conditionnelle .

Arsène Avakovot , la maison du représentant du parti d’opposition , Ioulia Timochenko a été emprisonné Premier ministre ukrainien , un proche collaborateur de nouveau ministre des Affaires intérieures du Parlement ukrainien du pays samedi .

Avakov nomination d’un représentant de la présente 324 275 pris en charge.

Le ministre en chef précédent de l’Intérieur , Vitaly Zaharcsenkót vendredi a été remplacé par la législation ukrainienne sur les motifs qu’il était responsable de la répression brutale contre les manifestants et la mort de civils . Selon des rapports de presse Zaharcsenko ensuite fui à la Biélorussie .

En outre , le Parlement ukrainien a adopté un Premier ministre Ioulia Timochenko en prison samedi sur décision de libération conditionnelle , qui a été soutenue par 322 députés.

La décision a été de ne pas être approuvé par le chef de l’Etat ukrainien .

En 2011 , Mme Timochenko a été condamnée à sept ans de prison avec la Russie , en raison de désavantageux pour l’Ukraine contrat de gaz , mais l’opposition et l’Union européenne a également déclaré le verdict comme politiquement motivée .

Le parlement ukrainien Viktor samedi acquitté Psonka procureur . Après le vote , le président nouvellement élu du Parlement Alexander Turcsinov dit que depuis jours Psonka ne se présentent pas au travail .

Source : ma.hu

Leave a Reply 476 megnézve, 1 alkalommal mai nap |