< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Szellő, a világverő nehézsúlyú bárki ellen kiállna

| Mobile | RSS

Szellő, a világverő nehézsúlyú bárki ellen kiállna

2014. február 23. | hozzászólás | Sport

Szellő, a világverő nehézsúlyú bárki ellen kiállna

2014. február 23., 06:30 , szerző: Ch. Gáll András
Szellő, a világverő nehézsúlyú bárki ellen kiállna
Szellő Imrét megbecsülik Milánóban, rettegett alakja a nehézsúlynak

Szellő, az Eb-bronzérmes magyar ökölvívó, a milánói Dolce & Gabbana Italia Thunder csapatának nehézsúlyú tagja szinte legendának számít Milánóban, és bárhol, bármikor, bárki ellen kiáll a csapat érdekében.

Szellő Imre alapító tagja a WSB-nek, és biztos benne, hogy a félprofi ligából kivívja a kvalifikációt a riói olimpiára. 30 évesen nem fél senkitől, bárki ellen kiállna. A honlapon megjelent írás a WSB egyik „top nehézsúlyújának” nevezi Szellőt, akinek a felnőtt mezőnyben a 2011-es ankarai Eb-bronzérme és a negyeddöntős helyezés a pekingi olimpián a legszebb eredménye a 2000-es budapesti junior vb-ezüstérmén kívül. Honfitársunk 2011-ben a Memphis Force csapatában kezdte meg WSB-kalandját, majd most már harmadik éve a milánói franchise-t erősíti. A világhírű divatmárka által szponzorált klub jelenleg az A-csoport második helyén áll, s egyre biztosabb bejutása a rájátszásba – nem kis mértékben Szellő bravúrjainak köszönhetően.

Imre tavaly ment fel félnehézsúlyból a 91 kilós kategóriába, miután 81 kilóban nem sikerült kivívnia a kvalifikációt a londoni olimpiára. Már a tavalyi Bocskai István-emlékverseny megnyerésével letette névjegyét a nehézfiúk között, s egy hete az ő győzelme a német Eb-bronzérmes Johann Witt felett hozta meg a 3:2 arányú sikert az Italia Thundernek a Team Germany felett.

Mit szól az Italia Thunder eddigi szerepléséhez a 2014-es WSB-szezonban?

Úgy gondolom, idén erős a csapatunk, de a jó szereplésünknek igazából az edzői stáb és a menedzsment remek munkája a záloga. Minimális célunk a WSB negyedik évadjában az elődöntőbe kerülés.

Melyek a csapat erősségei és gyenge pontjai?

Az erősségünk? Hogy mindig csak a következő feladatra összpontosítunk. Profi a menedzsmentünk, lehetővé teszik azt, hogy mi csak a meccsre figyeljünk, a feltételeket – felszerelés, edzés, szállítás, étkezés – ők biztosítják. Gyenge pont? Az nincs…

Milyen jövő vár az Italia Thunderre? És önre? Marad a klubban a következő idényben is?

Még javában tart az idei szezon, korai lenne a jövővel foglalkozni. Ami engem illet, jól érzem magam Milánóban, remélem, jövőre is számítanak rám.

Szellő készül a riói olimpiára

Mit szól a riói olimpiai szereplést biztosító kvalifikációs rendszerhez?

Nagyon örülök, hogy a WSB-ből kijuthatunk az olimpiára, mielőtt beindul az „AIBA Open Boxing”, vagyis az amatőrök kvalifikációs tornája.

Mennyire fontos a lélektan az ökölvívásban?

Gyakran a sportoló mentális állapota jelenti a különbséget a győzelem és a vereség között. Ha a magánéletemben minden rendben van, a szorítóban is jobb teljesítményre vagyok képes.

Ön már tapasztalt versenyzőnek számít a WSB-ben. Mennyit profitál ebből a körülményből?

A kezdetektől a WSB-ben bokszolok. A taktikának nálunk jóval nagyobb a szerepe, mint az amatőr bunyóban, meg kell tanulnod beosztani az erődet, mert bizony az ötödik menetre könnyen elfáradhat az ember, ha nem okos…

Tudjuk, hogy a lánya komoly ösztönző erő önnek, amikor a szorítóban van. Mit jelent önnek a lánya?

A lányom számomra a legfontosabb az életben, a lehető leggyakrabban próbálok találkozni vele. Sajnos nem élünk együtt, de ez azt jelenti, hogy az az idő, amit együtt töltünk, roppant értékes. Ahogy növekszik, egyre jobban megérti, hová, miért utazom. Remélem, ha majd felnő, értékelni fogja azt, amit az apja elért a sportban és az életben.

Milyen volt a kétszeres világbajnok Clemente Russo helyett bokszolni a legutóbbi összecsapáson?

Nem érzem úgy, hogy helyettes lettem volna. Én is az Italia Thunder csapatának a bokszolója vagyok, és mindig rendelkezésre állok, amikor szükség van rám. Bárki is legyen az ellenfél, bármikor.

Gratulálunk a 2011-es Eb-bronzérmes Jonathan Witt legyőzéséhez. Mi a véleménye a meccsről?

Kemény küzdelemre számítottam, s valójában meglepett, hogy milyen simán győztem. Az első pillanattól a végső gongszóig bíztam magamban. A győzelmem nemcsak az enyém volt, hanem a csapatomé is!

forrás:mno.hu

Leave a Reply 361 megnézve, 1 alkalommal mai nap |