< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tisztelt Sajtópartnerünk!

| Mobile | RSS

Tisztelt Sajtópartnerünk!

2014. február 24. | 1 Hozzászólás | Közélet

Kedvezményezett, konzorciumi vezető: Szegedi Tudományegyetem
Konzorciumi tag: Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely – Makó
Pályázat címe: „REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓBAN”
Pályázati azonosító: DAOP-4.1.2/B-11-2011-0001


Megkezdődött a Kakasszéki Gyógyintézet fejlesztése: Projektnyitó rendezvény

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Megújul a Kakasszéki Gyógyintézet: a Dél-alföldi Operatív Program keretében a rehabilitációs szolgáltatásokat fejlesztik. A projekthez kapcsolódóan február 26-án, szerdán 10 órakor tartanak projektnyitó rendezvényt.

A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen nyújtotta be a DAOP-4.1.2/B-11-2011-0001, „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban” című pályázatát. A pályázat konzorciumi együttműködésben valósul meg, melynek tagja a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely – Makó is. A pályázat keretében a Kakasszéki Gyógyintézet telephely fejlesztésére kerül sor. A munkaterület 2013. decemberében került átadásra a kivitelező részére.

A projekt során, a szakmai, gazdasági szempontokhoz és betegek, valamint a betegellátás szükségleteihez igazodva 19 ágyas nappali kórházi ellátással bővül a gyógyintézet profilja.
Fejlesztésre kerül a férőhelyek száma kapacitásátcsoportosítással, a személyi létszám, az orvosi eszközpark, az informatikai és információs rendszer, és a szakmai együttműködések és a rehabilitációs orvosok és szakdolgozók szakmai képzései.

A projekt célja a mozgásszervi rehabilitáció fejlesztése. Ezen belül az ellátási szintek összehangolása, az átjárhatóság biztosítása a különböző szintek között, a megfelelő minőségű rehabilitáció a progresszivitás megfelelő szintjén.

A konzorciumi tag részére nyújtott támogatás összege 377 326 063 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekttel kapcsolatosan február 26-án, szerdán tartanak projektnyitó rendezvényt a kivitelezés helyszínén, a Kakasszéki Gyógyintézet épületében (Székkutas IV. kerület 143.). Az esemény sajtónyilvános, melyre tisztelettel várjuk a média képviselőit!

Puerto de Dinero Kft.

Leave a Reply 421 megnézve, 1 alkalommal mai nap |