< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Zöld jelzést kapott az új olasz kormányfő//// Reçu le feu vert pour le nouveau Premier ministre italien

| Mobile | RSS

Zöld jelzést kapott az új olasz kormányfő//// Reçu le feu vert pour le nouveau Premier ministre italien

Zöld jelzést kapott az új olasz kormányfő

Matteo Renzi olasz miniszterelnök bizalmat kapott kedd hajnalban a parlament felsőházában.

A szenátus 169-139 arányban szavazott bizalmat az új miniszterelnök széles koalíción alapuló kormányának (legalább 155 voksra volt szükség). Az alsóházban kedden napközben lesz erről voksolás.

A szenátusban a szavazás előtt Renzi azt mondta programbeszédében: a reformok nélkül Olaszországot nem válság, hanem összeomlás fenyegeti.
Olaszországban mostantól nincs idő

„Ti lesztek az utolsó olasz szenátorok!” – jelentette ki az általa már többször felvázolt reformokat ismertetve. A kormány azonnal nekikezd az alkotmányos reformnak, amely a szenátus eltörlésével indulna. Ezt a munkaerőpiac, a közigazgatás, az adóreform és az igazságszolgáltatás átalakítása követi.

forrás:mno.hu

Reçu le feu vert pour le nouveau Premier ministre italien

Matteo Renzi Premier ministre italien a confiance dans la chambre haute du parlement mardi à l’aube.

Le Sénat a voté 169-139 rapport de confiance dans le gouvernement d’une large coalition, le nouveau Premier ministre (au moins 155 votes ont été nécessaires). La chambre basse du vote mardi au cours de la journée sera d’environ.

Au Sénat avant le vote, dit Renzi discours: sans les réformes Italie n’est pas une crise, mais l’effondrement.
Italie n’est pas le moment

“Vous serez les derniers sénateurs italiens” – dit les réformes qu’il a décrites à maintes reprises divulgués. Le gouvernement a immédiatement commencé à avoir de la réforme constitutionnelle, qui commencerait par l’abolition du Sénat. Il est suivi par le marché du travail, l’administration publique, la réforme fiscale et la transformation de la magistrature.

Source: mno.hu

Leave a Reply 534 megnézve, 2 alkalommal mai nap |