< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Sorra bukja el harcait Orbán

| Mobile | RSS

Sorra bukja el harcait Orbán

2014. február 26. | hozzászólás | Közélet

Mesterházy szerint csak akkor lesz változás, ha sokan elmennek szavazni FOTÓ: CZIGLÁN TAMÁS

Magyarországon ma parlamentáris diktatúra van, Orbán Viktor a saját oligarchái zsebét tömte meg, a kétharmaddal pedig visszaélt – fogalmazott tegnap Tiszaújvárosban Mesterházy Attila.

Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje Matolcsy György jegybankelnököt sarlatánnak nevezte és arról beszélt, hogy Orbán sorra veszíti el a háborúit: az államadósság nem csökken, a forint árfolyama nő, nincsenek valódi munkahelyek. Mesterházy szerint nem véletlen a baloldal szlogenje: összefogás – kormányváltás – esély mondenkinek. A miniszterelnök-jelölt arra figyelmeztette a fórum résztvevőit, hogy csak akkor lesz változás, ha sokan elmennek szavazni. Ha kormányra kerül a baloldal, egyebek mellett 2014 szeptemberétől mindenki tandíjmentesen kezdheti meg a felsőfokú tanulmányait, csökkentik a kórházi várólistákat, egyenlő munkáért, egyenlő bért, illetve tisztességes nyugdíjemelést kínálnak.

Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor szovjet utódállammá, “közép-ázsiai Orbánisztánná” akarja tenni Magyarországot. Az Együtt-PM Szövetség vezetője tegnap Szekszárdon azt mondta, félő, hogy a miniszterelnök a paksi atomerőmű bővítéséről és az orosz államhitelről kötött szerződéssel Kelet és Nyugat érdekszféráinak ütköző zónájába vonja az országot. A politikus kijelentette, ha áprilisban nem lesz változás, akkor Magyarország olyan keleti útra térhet, ahonnan Ukrajna most menekül. Harangozó Tamás, az MSZP elnökségi tagja, az Összefogás szekszárdi képviselő-jelöltje bejelentette, Tolna megyében a baloldali választási szövetség mindhárom képviselőjelöltjét nyilvántartásba vették

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 320 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: