< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Braun: A Wikileaks szerint egyértelmű a Fidesz szerepe 2006 őszében//// Braun : Selon Wikileaks est un rôle clair à l’automne 2006, le Fidesz

| Mobile | RSS

Braun: A Wikileaks szerint egyértelmű a Fidesz szerepe 2006 őszében//// Braun : Selon Wikileaks est un rôle clair à l’automne 2006, le Fidesz

Braun: A Wikileaks szerint egyértelmű a Fidesz szerepe 2006 őszében

Orbán Viktor állítólag azt mondta, személyesen vállalja az instabilitás kialakításának kockázatát.

A 2006-os őszi zavargásokkal kapcsolatos Wikileaks iratokat mutatott be az ATV Egyenes beszéd című műsorában Braun Róbert, az MSZP képviselőjelöltje. (Braun a beszélgetés első részében Lázár Jánosnak a magyarok és zsidók „sikeres együttéléséről” tett kijelentéséről beszélt, mint mondta, Lázárnak „el kell takarodnia” a közéletből.)

Az őszödi beszéd kapcsán Braun azt mondta, az embereket nem a kiszivárogtatás körülményei érdeklik, majd „nem magyar” titkosszolgálati papírokat mutatott be, melyeket a Wikileaksről töltött le. (És amelyek bárki számára hozzáférhetőek.)

Az első idézet szerint Kósa Lajos egy magánbeszélgetésen azt mondta April H. Foley – 2006-2009 közötti – amerikai nagykövetnek: „Most egy gazdasági probléma van, amiből mi egy politikai krízist csinálunk”.

Braun egy Orbán Viktornak tulajdonított idézetet is felolvasott: eszerint a Fidesz elnöke arra a kérdésre, hogy nem lehet-e majd azzal vádolni őt, hogy instabilitást kreál, az amerikai követnek azt mondta: „Ez egy olyan kockázat, amit én személyesen vállalok.”

A Braun által idézett iratok szerint Boross Péter arról beszélt, hogy elfogadhatatlan, amit a Fidesz tesz, mert inkább középkori várostromra hasonlít.”

Egy újabb idézet szerint Kósa Lajos azt is mondta Foley-nak, hogy az ellenzék – vagyis az akkori Fidesz – nincsen abban a pozícióban, hogy kritizálja a kormányt a kompetenciája és a korrupciója miatt, hiszen saját magának is sok minden van a füle mögött.

Braun szerint a titkos jelentésekből látszik, hogy a Fidesz tevékeny részt vállalt abban, ami Budapesten történt 2006 őszén.

A szocialista politikus egy konkrét példát említve azt mondta, Baló György autóját olyan ember gyújtotta fel, „akinek a vonal végén valahol a Fidesz állt.” Braun hozzátette, a Fidesz 2006 őszén alapozhatta meg kapcsolatát a Fradi B-közép szurkolóival.

Az interjú után Braun Róbert azt mondta: az idézett iratok 2006 szeptembere és 2006 novembere között keletkeztek.

forrás:atv.hu

Braun : Selon Wikileaks est un rôle clair à l’automne 2006, le Fidesz

Viktor Orban aurait dit qu’il assume personnellement le risque de développement de l’instabilité .

Liées aux émeutes de l’automne 2006 a montré les documents de WikiLeaks l’ATV Straight Talk répertoire par Robert Braun , le képviselőjelöltje MSZP . ( Braun , la première partie de la conversation John Lazarus Hongrois et Juifs déclaration de «co- existence avec succès ” parlées a été , dit-il , Lazarus ” est takarodnia ” de la vie publique . )

Dans le cadre du discours Őszöd Braun a dit , les gens ne sont pas intéressés dans les circonstances de la fuite , et ” non -hongrois ” documents secrets présentés , qui peuvent être téléchargés sur votre Wikileaksről . ( Et qui sont accessibles à tous. )

La première citation Lajos Kosa une conversation privée , dit Avril H. Foley – L’ambassadeur des États-Unis – entre 2006-2009 : ” Maintenant, il ya un problème économique , une crise politique dans laquelle nous sommes en train de faire . ”

Braun est un Orbán attribué citation a également lu : . Selon le président de Fidesz à la question que vous ne pouvez pas être alors lui accusé à l’instabilité crée , le ministre américain a déclaré «C’est un risque que je m’engage personnellement ”

Selon les documents cités par Peter Braun Boross dit que c’est inacceptable , vous mettez le Fidesz , car il ressemble plus à un siège médiéval ” .

Une citation récente Lajos Kosa a également dit Foley pour l’opposition – que l’ancien Fidesz – n’est pas en mesure de critiquer la compétence du gouvernement en raison de la corruption et parce que vous possédez beaucoup de choses derrière les oreilles .

Braun a dit qu’il ressemblait les rapports secrets que le Fidesz a été fortement impliqué dans ce qui s’est passé à l’automne 2006 à Budapest .

Le politicien socialiste mentionner un exemple précis , a déclaré George Balo voiture a brûlé un homme , ” qui à la fin de la ligne était le Fidesz quelque part. ” Braun a ajouté le Fidesz de fonder l’automne de 2006, les relations des fans de la moyenne B – Fradi .

Après l’entrevue, Robert Braun a déclaré que les documents cités ont été créés entre Septembre 2006 et Novembre 2006.

Source : atv.hu

Leave a Reply 940 megnézve, 1 alkalommal mai nap |