< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Pick Szeged: megszakadt a sikersorozat

| Mobile | RSS

Pick Szeged: megszakadt a sikersorozat

2014. február 27. | hozzászólás | Sport

Megszakadt a huszonnyolc meccse tartó szegedi veretlenségi sorozat: a Pick férfi kézilabdacsapata 25–24-es vereséget szenvedett a Csurgó otthonában a magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágón, március 19-én javíthat a Pastor-legénység.
Süli Róbert – Délmagyarország napilap – 2014.02.27. 07:27
Megosztás: Facebook Twitter Iwiw E-mail
Csurgói KK–Pick Szeged 25–24 (14–9)
Férfi kézilabda magyar kupa, negyeddöntő, első mérkőzés, Csurgó, Sótonyi László sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Csurgói KK: WISZOMIRSKI – Aguirrezabalaga 2, Szavics 2, PUKHOSZKIJ 6, Szöllösi 4, Grebenár 1, Nagy 1. Csere: Borsos, HERBERT, Lele 1, Oláh 2, GAZDAG 5/3, Pordán 1. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Pick Szeged: Mikler – Laszica 1, Zubai 2, Ilyés 1, Prce 1, Källman 3, MINDEGÍA 8. Csere: TATAI (kapus), Larholm 2/2, Ancsin 4, Vranjes 1, Vadkerti, Gidai 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 4/2.

Hasonlóan járt a Pick Szeged, mint a katalán Barcelona: 28 meccsig tartott a sikertörténete. A Tisza-parti együttes Csurgón, a spanyol BL-győztes alakulat pedig a hétvégén a macedón Metalurgtól szenvedett vereséget, így a két csapat hasonló folyóba lépett, azaz 28 meccs után kikapott.

A Pick legjobbja. Niko Mindegía gólerősen játszott, jól mozgatta a Pick Szeged együttesét a csurgói meccsen. Fotó: Schmidt Andrea
A Pick legjobbja. Niko Mindegía gólerősen játszott, jól mozgatta a Pick Szeged együttesét a csurgói meccsen. Fotó: Schmidt Andrea

A szurkoló hangja

Rovatunkban internetes hozzászólásokból szemezgetünk. A Pick drukkerei az alábbi kommenteket fűzték a tegnapi meccshez a delmagyar.hu és a csapat Facebook-oldalán.

Krisztián: – A lényeg, hogy nincs sérült, és az egygólos hátrány az semmi, főleg hazai pályán.
Erika: – Színházi berkekben az a mondás járja, ha nem sikerül a főpróba, az előadás annál pazarabb lesz. Szombaton előadás.
Adrienn: – Gratulálok, fiúk! Én nem vagyok igazán csalódott, valahogy most ez belefért, nem érzek dühöt, mint esetleg máskor.
Margó: – Szomorú vagyok!
János: – Ez simán elég lesz a visszavágóra. A Csurgó jó csapat, lásd EHF-kupa.

Juan Carlos Pastor együttesének az a szerencséje, hogy a Csurgó elleni párharc két mérkőzésből áll, így ez a 25–24-es fiaskó csak annyiban jelent bosszúságot, hogy a jó szériának vége. Talán jókor jött ez a pofon, hiszen szombaton ennél jóval nehezebb feladat vár a kétszeres magyar bajnokra. A Pick a nagy rivális Veszprém otthonában szerepel.
Nézzük a meccset! Talán csak annyi jót lehet elmondani róla, hogy Tatai Péter Eperjeshez hasonlóan ismét jól védett, és Niko Mindegía szenzációsan játszott. A többiek messze elmaradtak a megszokott teljesítményüktől, többen is mélyen tudásuk alatt kézilabdáztak. Az eddig megcsodált szegedi védekezés az első játékrészben csődöt mondott, és sajnos újból rengeteg ziccer maradt ki. Érthetetlen volt, hogy könnyű helyzetekben miért tették naggyá a lengyel Wyszomirskit, akinek igazából nem is kellett nagyot védenie, hiszen legtöbbször a kapu közepén állva találták el. Mi volt dicsérhető? Talán a második félidő, amikor összekapta magát a Pick. Meg is volt minden esélye arra, hogy megnyerje a meccset, azonban hiába egyenlített a hajrában, a technikai hibák megbosszulták magukat. A meccs végén vastaps köszöntötte a hazaiakat, a Pick játékosai pedig szomorúan ballagtak az öltözőbe. Még egy rossz hír: Vladimir Vranjes súlyos kézsérülést szenvedett, nem elképzelhetetlen, hogy eltört a keze.

Juan Carlos Pastor: – Rosszul kezdtünk, és a Csurgó nagy előnyt harcolt ki magának. Nem volt jó a védekezés, és a támadásokban sok helyzet kimaradt. Két napunk maradt felkészülni a veszprémi bajnoki rangadóra.

Tetszett

Niko Mindegía a csapat legjobbja volt, a spanyol irányító félelmetesen nagy gólokat szerzett. A lövőrepertoárjából sok mindent előhúzott, a hazaiak lengyel kapusa nem is tudott mit kezdeni vele. Reméljük, ez a forma megmarad minimum szombatig.

Nem Tetszett

Magyar játékvezetők nem sűrűn fújnak világeseményen. Ez a mérkőzés ismét bizonyította, hogy nem véletlenül. Amit a Herczeg, Südi páros bemutatott, több mint szégyen volt. A brutalitást nem büntették, hagyták, hogy a hazaiak osszák a pofonokat, aminek Vranjes sérülése is eredménye volt.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 425 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: