< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bebizonyosodott: semmit sem ér a kisebbségi képviseletre született szabályozás

| Mobile | RSS

Bebizonyosodott: semmit sem ér a kisebbségi képviseletre született szabályozás

2014. március 31. | 91 hozzászólás | Közélet

Bebizonyosodott: semmit sem ér a kisebbségi képviseletre született szabályozás

Valószínűleg nem elegendő a parlamenti mandátumszerzéshez a német listára szavazók száma – írta hétfői közleményében a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, aki szerint bebizonyosodott, hogy a nemzetiségek parlamenti képviseletére született szabályozás nem kínál jó megoldást.

Heinek Ottó közölte: meghaladja a 26 ezret azok száma, akik feliratkoztak a német nemzetiségi névjegyzékbe, közülük több mint 15 ezren kérvényezték, hogy az áprilisi országgyűlési választáson a német listára szavazhassanak.

Ez nagy valószínűséggel nem elég ahhoz, hogy a hazai németség teljes mandátummal rendelkező képviselőt juttathasson a parlamentbe, ezért a következő ciklustól minden bizonnyal országgyűlési szószóló képviseli e népcsoportot – mutatott rá.

Heinek Ottó megjegyezte, még a legnagyobb létszámú közösségeknek sem kínál megoldást a nemzetiségek parlamenti képviseletére született szabályozás.

forrás:népszava.hu

Leave a Reply 976 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: