< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Szerdán érkeznek az egyiptomi sírkamra kincsei a Kass Galériába

| Mobile | RSS

Szerdán érkeznek az egyiptomi sírkamra kincsei a Kass Galériába

2014. április 8. | hozzászólás | Kultúra

Szerdán érkeznek az egyiptomi sírkamra kincsei a Kass Galériába

Tisztelt Sajtópartnerünk!
Április 9-én, szerdán, várhatóan 11 óra körül érkeznek a Kass Galéria egyiptomi sírkamrájának kincsei Szegedre. A fáraók Egyiptoma című kiállítás első helyszínét pénteken nyitják meg.

Körülbelül hetven tárgy érkezik a budapesti Szépművészeti Múzeumból Szegedre április 9-én délelőtt: a Kass Galériában nyíló Egyiptom-kiállítást gazdagítják majd a kincsek. A galériában egy igazi sírkamrát rendeznek be: a kézzel készült falfestmények, a csökkentett belmagasság és a sejtelmes fények mind a kamra-hangulatot fogják erősíteni. A kiállítótér belső részében egy szarkofágot is láthatnak majd az érdeklődők, emellett bemutatják az egyiptomiak túlvilágról alkotott képét és hiedelmeit is.

A fáraók Egyiptoma című nagyszabású kiállítás első helyszíneként április 9-én nyitják majd meg a Kass Galéria kapuit. A tárlat további két épületben is látható lesz: májustól a Fekete házban, júniustól pedig a Móra Ferenc Múzeum főépületében is várják az ókori Egyiptom szerelmeseit.

Az egyiptomi sírkamra műtárgyai április 9-én, szerdán várhatóan 11 óra körül érkeznek a Kass Galériába. Az érkezés sajtónyilvános, melyre tisztelettel várjuk a média képviselőit!

Az érkezés pontos idejéről Hegedűs Anita kolléganőm tud majd felvilágosítást adni a kedd reggeli órákban: 20/278-28-08.

Medgyesi Konstantin
sajtóreferens
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 395 megnézve, 1 alkalommal mai nap |