< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Magyarország a 40. Budvai Kiállítás partnerországa

| Mobile | RSS

Magyarország a 40. Budvai Kiállítás partnerországa

2014. május 1. | hozzászólás | HITA

budai kiállítás hitaMagyarország a 40. Budvai Kiállítás partnerországa

Tegnap nyitotta meg kapuit a 40. Budvai Élelmiszeripari Vásár, amelyen Magyarország minden eddiginél nagyobb területen, 105 nm-en, partnerországként jelenik meg. A HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) a Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel együttműködve 13 hazai cég számára biztosít bemutatkozási lehetőséget a magyar standon.

16 kiállítóval közösen, 105nm-es standon jelenik meg Magyarország a HITA szervezésében, a 40. Budvai Élelmiszeripari vásáron Montenegróban. A gasztronómia mellett számos turisztikai és kulturális elemből is áll hazánk bemutatkozása, ahol a háromnapos kiállítás ideje alatt az ételkóstoltatás, a borkóstoló, a bográcsozás és néptánc bemutató mellett üzletember-találkozóra is sort kerítenek a szervezők.

A vásárt tegnap Rajko Bujković, a vásárközpont ügyvezető igazgatója és Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Tóth Katalin köszöntőjében elmondta, hogy Magyarország és Montenegró között rendkívül jó a gazdasági kapcsolat, számos megállapodást kötött a két ország az elmúlt időszakban. Ennek eredménye többek között az, hogy Magyarország partnerországként jelenik meg a Budvai Kiállításon. Hangsúlyozta, hogy hazánk számára az élelmiszeripar és a mezőgazdaság stratégiai kérdés. A magyar agrárexport jelentős eredményeket tud felmutatni, termékeinket az Európai Unión kívül is egyre több helyszínen akarjuk bemutatni, amire nagyon jó alkalom a komoly hagyományokkal bíró budvai élelmiszeripari seregszemle.

A szakkiállításon a magyar élelmiszeripari termékek széles palettája tekinthető meg: hús-és húskészítmények, tejtermékek, konzervipari termékek, pékáruk és teakülönlegességek. Az élelmiszeripar mellett csomagolóipari, dohányipari és fémipari termékeket mutatnak be a hazai kiállítók.

A HITA standon 10 cég személyesen, további 3 cég pedig katalógus által mutatkozik be. Ezek a cégek: a Bátmetall Kft., a Bovirex Kft., a Continental Tobacco csoport, az Európa Pék Kft., a Hungafoods Kft., a Kajári és Fia Kft., a Pick Szeged Zrt., a Planta Medicia Kft., a Mini Pani Kft., a Szatmári Konzervgyár Kft., a Hymato Kft., a Peiba Kft., és az OTP Csoport.

forrás:hita hírlevél

Leave a Reply 3774 megnézve, 3 alkalommal mai nap |
Tags: