< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Bérelni fogják a helikoptereket a légimentők

| Mobile | RSS

Bérelni fogják a helikoptereket a légimentők

Bérelni fogják a helikoptereket a légimentők

Októbertől a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. két egymotoros helikoptere nem repülhet, így a társaság tendert írt ki két gép közel kétéves bérletére – a nyílt felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A két helikopter becsült bérleti díja – 2016. március 10-éig – 682 millió forint. Egy-egy helikopter várhatóan évi 183 órát repül, de az üzemidő ennél 20 százalékkal több is lehet.

A szolgálat magyar lajstromba veszi a helikoptereket. Amennyiben tervezett karbantartásuk meghaladja a 24 órát, a bérbeadónak cseregépet kell adnia.

A jelenlegi személyzet kiképzése EC 135 típusú gépekre szól – ezeket az európai közös helikoptergyár készíti, amely ez év elejétől része a Airbus konzorciumnak -, így aki más típusú gépet ajánl, annak vállalnia kell helikopterenként 5 fő és a légi üzemeltetésért, valamint a képzésért felelős vezető átképzését. Ez a költség is része a bérleti díjnak.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek a megelőző két üzleti évi – légi jármű bérletéből és ehhez kapcsolódó üzemeltetésből származó – árbevétele együtt elérte a nettó 650 millió forintot.

Az ajánlattételi határidő június 23. A legolcsóbb ajánlat lesz a nyertes.

A bérleti kiírást az indokolja, hogy a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szentesi és debreceni állomásán egymotoros helikopterek szolgálnak. Egy 2012 októberében született EU-s direktíva szerint ez év október 28-ától egy hajtóműves helikopterek nem repülhetnek lakott terület felett.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 270 megnézve, 1 alkalommal mai nap |