< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Bejutott Kállay-Saunders az Eurovízió döntőjébe

| Mobile | RSS

Bejutott Kállay-Saunders az Eurovízió döntőjébe

2014. május 7. | hozzászólás | Kultúra

Bejutott Kállay-Saunders az Eurovízió döntőjébe

Kedd este rendezték meg az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Koppenhágában, ahol 16 előadó versenyzett, köztük Kállay-Saunders András, a tíz bejutó helyért. A magyar előadó idén is bekerült.

Kállay-Saunders Rubik-kockát rakott ki a budapesti rakparton a bemutatkozó filmjében, majd egy thonett széken ülve kezdte az előadását a koppenhágai színpadon, amit az első refrénre kilökött maga alól, és elkezdett rohanni a színpadon.

A New York-i születésű, és a 2009-es Megasztárban felbukkant Kállay Saunders András örült, hogy utolsóként léphetett színpadra, annak pedig különösen, hogy előtte lassabb dalokat adtak elő, így ő nagyobbat tudott robbantani dinamikus Running című számával, ezt még a kedd esti első elődöntő előtti percekben árulta el.

Május 6-án az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében izgulhattunk a magyar előadóért, aki 16. volt a sorban. A dala után 15 perc állt a nézők rendelkezésére, hogy szavazzanak.

Íme, a bejutók:

Montenegro, Magyarország, Oroszország, Örményország, Azerbajdzsán, San Marino, Ukrajna, Svédország, Hollandia, Izland.

Hat ország előadója automatikusan a döntőben van, Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország, Franciaország, Olaszország és a tavalyi nyertes Dánia várja a két elődöntőből bejutó tíz-tíz produkciót május 10-én, szombaton este az Eurovíziós Szigetté átalakult Refshaleöenen, az egykori hajógyári hangárban, a B&W Hallernében.
Fotó: MTVA / Thomas Hanses

A részt vevő országok öt-öt tagú szakmai zsűrijei hétfőn tekintették meg a produkciókat. A főpróba fizető nézők előtt zajlott. A zsűrik pedig – teljes titoktartás mellett – pontoztak, ez adta a versenyzők értékelésének egyik felét, a másikat a tévénézők kedd esti szavazatai.

A második elődöntőt csütörtökön este rendezik meg.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 323 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: